Malin Söderström skapar kroglåda med Melanders
Foto: Arcus

Malin Söderström skapar kroglåda med Melanders

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

1 juli släpptes bokningarna för kocken Malin Söderströms trerättersmeny som finns till försäljning under en begränsad tid i juli och augusti.

Snälleröds Krögarsnaps består av fem olika snapsar skapade av kockarna Pontus Frithiof, Håkan Thörnström, Malin Söderström, Nils Molinder samt Henrik Norström. Under sommaren genomför Snälleröds krögare ett gästspel hos Melanders med var sin trerättersmeny för hemkörning. Mellan 19 juli och 22 augusti finns Malin Söderströms meny tillgänglig för utkörning i Stockholm samt även hela skärgården med båt.

Malin Söderström var den första kvinnan som tävlade i Svenska Kocklandslaget. Idag driver hon Moderna Muséets restaurang samt The Fishery och The Farm. Malin har även skrivit ett flertal kokböcker och är regelbunden gästkock i TV4 Nyhetsmorgon. Hennes mat kännetecknas av friska fräscha smaker som ofta har en bas av svensk fisk eller viltkött.

Malin Söderströms meny på Melanders består av en svensk charktallrik med viltkött, gulärtshummus, kräm på Wrångebäcksost samt färska grönsaker. Varmrätten är en helgrillad piggvar med algsalt samt primörer och vispat pepparrotssmör. Desserten består av en svartvinbärsmaräng, curd på svarta vinbär och lättvispad grädde samt ätbara sommarblommor.

Boka din kasse här.

För att underlätta färdigställandet av kroglådan har Melanders och Snälleröds skapat en film med Malin Söderström och Melanders kreativa ledare Andreas Printz. Filmen går igenom samtliga moment samt ger allmänna tips på matlagning, och kan hittas här:

relaterat

Storsatsning på veganskt från Orklas Anamma i höst
veganskt

Anamma storsatsar på veganskt i höst

Anamma kommer med tio produktnyheter i september och ger sig in i helt nya kategorier med växtbaserade frysta enportionsrätter, pajer och marknadens första veganska pirog.

Årets glögg från Saturnus avslöjad
Glögg

Årets glögg från Saturnus avslöjad

Varje år lanserar Saturnus nya innovativa och traditionella glöggsorter med och utan alkohol. Årets stora smaksatta nyhet är en alkoholfri vintermojito som kan drickas både varm och kall.

SodaStream lanserar smakerna BUBLY DROPS
Vatten

SodaStream lanserar smakerna bubly drops

Sedan 2019 äger PepsiCo kolsyremaskinstillverkaren SodaStream som nu inleder ett samarbete med ett annat PepsiCo-ägt varumärke, nämligen det amerikanska dryckesvarumärket bubly.

Exklusiv Bondflaska från Champagne Bollinger auktioneras ut på Bukowskis: Bollinger Moonraker Luxury Limited Edition 2007 med utropspris 55 000 kronor
mousserande

Exklusiv Bondflaska från Bollinger auktioneras ut

Den 30 september är det världspremiär av den nya James Bond-filmen ”No time to die”. I samband med premiären kommer ett unikt exemplar av Moonraker Luxury Limited Edition 2007 att auktioneras ut på Bukowskis den 6 oktober.

Tryffeltider med Zeta
Matlagning

Nu vankas det tryffeltider

Med sin komplexa smak är tryffel en fin smaksättare av många maträtter och livsmedel, men också en härlig krydda i sötsur balsamvinäger. Det bevisar nykomlingen i vinägerhyllan, Zeta Crema di Basamico Tryffel.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.