1 juli släpptes bokningarna för kocken Malin Söderströms trerättersmeny som finns till försäljning under en begränsad tid i juli och augusti.
Snälleröds Krögarsnaps består av fem olika snapsar skapade av kockarna Pontus Frithiof, Håkan Thörnström, Malin Söderström, Nils Molinder samt Henrik Norström. Under sommaren genomför Snälleröds krögare ett gästspel hos Melanders med var sin trerättersmeny för hemkörning. Mellan 19 juli och 22 augusti finns Malin Söderströms meny tillgänglig för utkörning i Stockholm samt även hela skärgården med båt.
Malin Söderström var den första kvinnan som tävlade i Svenska Kocklandslaget. Idag driver hon Moderna Muséets restaurang samt The Fishery och The Farm. Malin har även skrivit ett flertal kokböcker och är regelbunden gästkock i TV4 Nyhetsmorgon. Hennes mat kännetecknas av friska fräscha smaker som ofta har en bas av svensk fisk eller viltkött.
Malin Söderströms meny på Melanders består av en svensk charktallrik med viltkött, gulärtshummus, kräm på Wrångebäcksost samt färska grönsaker. Varmrätten är en helgrillad piggvar med algsalt samt primörer och vispat pepparrotssmör. Desserten består av en svartvinbärsmaräng, curd på svarta vinbär och lättvispad grädde samt ätbara sommarblommor.
Boka din kasse här.
För att underlätta färdigställandet av kroglådan har Melanders och Snälleröds skapat en film med Malin Söderström och Melanders kreativa ledare Andreas Printz. Filmen går igenom samtliga moment samt ger allmänna tips på matlagning, och kan hittas här: