annons

Mackmyra bränner whisky med svensk pellets

I Mackmyras destilleri utanför Gävle eldas pannorna med pellets från Scandbio. Det gör produktionen både effektiv och klimatsmart. Tack vare pelletspannan kan Mackmyra minimera sin klimatpåverkan.

– Vi gör whisky uteslutande på svenska råvaror, med så liten miljöpåverkan som möjligt. Därför har vi byggt världens mest klimatsmarta destilleri, som eldas med svensk pellets, säger Heli Jonsson, Brand Ambassador på Mackmyra.

Pelletsanläggningen värmer vatten till 125 grader som sedan används vid destilleringen av whiskyn. Hetvattnet ger då en jämn temperatur och en bra produkt i slutändan. Mackmyras närhet till Scandbios pelletsanläggningar i Norberg och Främlingshem ger en lokal energikälla och korta transporter.

– Förnybar energi är nyckeln i klimatomställningen. Scandbio gör träpellets av restprodukter från svensk skog. Genom samarbetet med Mackmyra kan pellets värma både din utsida och din insida, säger Peter Granborn.

Träpellets från restprodukter används både som energikälla i industrin och som värmekälla i villor och andra fastigheter.

relaterat

7-Elevens S-semla
Bakverk

7-Elevens S-semla med sötsyrligt

I år presenterar 7-Eleven en helt ny semla toppad med ett surt S-märke. Årets smak är en oväntad kombination och för tankarna tillbaka till 90-talet med sötsyrligt godis.

Te i mocktails och cocktails

Tekompaniet besökte Sri Lanka och Dilmah School of tea för att uppleva te på plats i Ceylon-teets land. Deltagarna kom hem med en rad nya

Sveriges bästa semlor utsedda

Stigs Konditori i Gullringen vann för tredje året i rad Arlas semmeltävling om vem som gör den bästa semlan i landet. Vinnarreceptet förblir dock en

Ökat intresse för vegetarisk skolmat

En stor majoritet av Sveriges kommuner arbetar medvetet med att erbjuda växtbaserade alternativ i skolmaten och intresset bland skoleleverna ökar. Klimatpåverkan är det starkaste motivet

Han är Årets Unga Kock 2020

Anton Kardell från Göteborg vann tävlingen Årets Unga Kock 2020 på Stockholms Hotell & Restaurangskola. Anton går nu vidare till världsfinalen i Paris i september. Årets

Mästerkock blir Lönnebergas ambassadör

Vinnaren av TV4:s program Sveriges mästerkock 2019, Gabriel Jonsson från Visby, är Lönnebergas nye ambassadör. Gabriel ska inspirera konsumenterna med recept och matlagningstips för bland

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.