annons

Luigi di Grasso Langhe Rosato Mattrender

Luigi di Grasso

Rosévin från Piemonte

 Lagom till perioden mellan hägg och syren lanserar Anora Luigi di Grasso Langhe Rosato. Ett rosévin skapat på den blå druvan nebbiolo från kvalitetsområdet Piemonte i nordvästra Italien. Med kort skalkontakt vid vinframställningen får man en frisk och fruktig italiensk rosato med inslag av aprikos, röda bär, grapefrukt och en fläkt av blommor. 

 Samtliga viner i Luigi di Grasso serien speglar med själ och hjärta vinregionen Piemonte. Bland de böljande kullarna skapas viner som eftertraktas av vinkännare från hela världen. Lagom till den svenska sommaren lanseras Luigi di Grasso Langhe Rosato. Vinet är gjort på nebbiolo, druvan bakom de erkända vinerna från Barolo och Barbaresco. 

 – Majoriteten av vinerna som görs på nebbiolo är röda kvalitetsviner och därför känns det extra roligt att lansera ett ambitiöst och högkvalitativt rosévin. Piemonte är känt för sin goda mat och inte minst för sina fina viner, som många anser vara landet bästa. Luigi di Grasso Langhe Rosato kommer från kullarna som ligger norr och söder om staden Alba, som även är känd för sin tryffel. Här är det ovanligt kalkrika jordar som ger lättare och friskare nebbiolo som gör sig perfekt som Rosato, säger Anna Rönnlund, Brand Manager, på Anora. 

Luigi di Grasso Langhe Rosato (2021)

Art nr: 56882

Pris: 139 kr

Alkohol: 13 %

Druvor: 100% Nebbiolo

Ursprung: Piemonte, Italien

Smak & doft: Luigi di Grasso Langhe Rosato har en inbjudande doft med inslag av aprikos, röda bär, grapefrukt och en fläkt avblommor. Smaken är fruktig och frisk med toner av röda frukter, citrus samt ett stråk av blommor.

Passar till: Svenska sommarsmaker, gärna grillad fisk och skaldjur, gärna en tomatbaserad fisk och skaldjurssoppa, grilladkyckling serverad med en ljummen sallad, grillade grönsaker eller vegetariska rätter.

Serveras kring 10°C

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.