annons

Limoncello | Foto Pressbild
Limoncello | Foto Pressbild

Limoncello di Capri

En klassiker i ny design

För ungefär 100 år sedan serverade Vincenza Canale drycken Limoncello till sina hotellgäster på ön Capri i Italien. Det dröjde fram till 1988 innan varumärket registrerades men än idag görs Limoncello di Capri enligt samma ursprungsrecept, av familjen Molinari, på citroner från Sorrento. Nu lanseras ny design av flaskan tillsammans med ett recept på sommarens härligaste drink, di Capri Tonic. Sommarsmaker med anor från ladolce vita på ön Capri.

Limoncello – många minns varma sommarkvällar på en italiensk trattoria. När notan är betald serveras man ett till brädden fyllt immigt glas med iskall Limoncello. Limoncello di Capri är en söt syrlig citronlikör och kan förmodligen titulera sig Italiens mest kända Limoncello.

Under juni månad lanserar Berntson Brands den klassiska Di Capri i en uppdaterad design. Innehållet är detsamma och citronerna är Sorrento IGP märkta.

Limoncello di Capri görs på citroner från Sorrento-halvön och Capri. Det som gör Limoncello di Capri så unik är att den är helt naturlig och görs på samma sätt som den alltid har gjorts: utan färgämnen, utan tillsatser och med endast fyra ingredienser; ekologiska citroner, sprit, vatten och socker. Citronerna odlas i Sorrento och de sötaste handskördas och kommer sedan med båt till Capri. Citronerna skalas inom 48 timmar efter skörden. Det är enbart det gula, yttre från skalet som används för att skapa Limoncello di Capri. Citronskalen får laka ur i sprit tills de eteriska oljorna är utvunna innansocker och vatten adderas.

Citronstrukturen i den här drycken är imponerande, det känns nästan som att ta en tugga av en mogen sötsyrlig citron vilket gör att fräschören ilikören bibehålls. Jag rekommenderar en kyld servering som digestif, det vill säga efter måltiden. Men också att använda den som bas i friska ochgoda sommardrinkar- att blanda den med Tonic i ett vinglas över is ger verkligen en svalkande och fräsch drink, säger Lykke Berntson, Brand Manager på Berntson Brands.

En perfekt drinkbas

Traditionellt sett dricks limoncello som digestif, det vill säga efter måltiden. I sommar flyttarlimoncellon även till drinkavdelningen. Limoncellodrinkar är friska och syrliga vilket passar perfekt på sommaren.

Tillagningstid 5 minuter
Sommarens fräschaste drink som gärna får serveras i ett vinglas.

Ingredienser
  

  • 1 del Limoncello
  • 3 delar Tonic
  • 1 rejäl Isbit
  • Färsk mynta
Skriv ut receptet

Att äta till

Som tilltugg till drinkar på Limoncello di Capri passar alla typer av antipasti; lufttorkad skinka, oliver, salami, lagrad hårdost och salta chips. Men även matigare snacks som löjromstilltugg, pizza bianca eller gratinerade musslor passar perfekt till citrustonerna.

Produktinformation
Limoncello di Capri Art nr: 768
Pris: 209 kr (500 ml) Råvara: citron Alkoholhalt: 30% Ursprung: Capri, Italien
Smak & doft: Söt och fruktig smak med tydlig karaktär av citron, inslag av citrusskal och örter.
Serveras väl kyld

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.