Four Roses 2020 Limited Edition Small Batch lanseras 4 mars
Foto: Pernod Ricard

Limiterad Four Roses bourbon lanseras i Sverige

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Destilleriet Four Roses lanserar den 4 mars utgåvan 2020 Limited Edition Small Batch, det senaste tillskottet i deras serie av begränsade upplagor bourbon.

Upplagan är destilleriets första efter februari 2020 då Brent Elliot, Master Distiller på Four Roses, utsetts till Årets bästa Distiller/Blender vid Whisky Magazines gala Icons of Whisky America.

2020 Limited Edition Small Batch är buteljerad vid 55,7%, icke kylfiltrerad och består av fyra handplockade batcher som lagrats mellan 12 och 19 år. Dessa batcher representerar fyra av destilleriets 10 distinkta bourbon-recept; en 12-årig bourbon från OBSV-receptet, en 12-årig OESV, en 16-årig OESK och en 19-årig OBSK.

– Varje utgåva i årets upplaga är en exceptionell whiskey som hade fungerat lika bra som enskild produkt, men i detta fall är helheten större än summan av delarna. De klara, livfulla smakerna och aromerna från de 12- och 16-åriga faten kombineras mästerligt med de ekiga tonerna från den 19-åriga utgåvan, och tillsammans skapar de en perfekt balans, säger Brent Elliot, Four Roses Master Distiller.

2020 Limited Edition Small Batch erbjuder eleganta aromer av äpple, apelsinskal, honung och vanilj. Utgåvan kompletteras av smaken från aprikos, päron och en hint av röda bär som övergår i ett fylligt, mjukt och bestående avslut inramat av kryddig råg, ljus ek och uppfriskande frukt.

Av de totalt 4 400 handnumrerade flaskorna kommer 60 till Sverige och Systembolagets exklusiva sortiment.

relaterat

Thomas Henry utsedd till bästa Tonic Water 2021
Utmärkelser

Utsedd till bästa Tonic Water 2021

Den stora gintrenden har medfört att marknaden översköljts av nya tonics och mixers de senaste åren. Som en reaktion på det anordnade det internationella spritmagasinet The Spirits Business nyligen sin allra första blindprovning av tonics och mixers.

Fika och relationer med Hanna Persson
fika

Fika och relationer med Hanna Persson

För Hanna Persson är fika laddat med trygghet och värme. Hon tar med oss på fikats resa genom hennes liv, från barndomen i Sundsvall, till tonårens raggningsfika och att återigen inta en viktig roll i den nyblivna mammans relationer.

Våriga nyheter på Systembolaget
Alkohol

Våriga nyheter på Systembolaget

Lagom till våren presenterar importören Diageo flertalet produktnyheter som landar på Systembolaget, och inkluderar produkter från varumärkena Tanqueray, Captain Morgan och Zacapa.

Nyhet från 19 Crimes kombinerar det bästa av två världar – vin med inslag av kallbryggt kaffe
Vin

Nyhet kombinerar vin och kallbryggt kaffe

Vinvarumärket 19 Crimes med innovation som drivkraft och en banbrytande historia, fortsätter att tänja gränserna med nyheten The Deported – ett rött vin med inslag av kallbryggt kaffe.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.