annons

Lidl satsar pa Kravmarkt ravara

Lidl satsar på Kravmärkt råvara

En ny charkserie med enbart Kravmärkt råvara. 
Satsningen kommer från Lidl med produkter från svenska grisar som fått beta och böka fritt. 
Produktserien innehåller sex färska charkuteriprodukter.

 

Det är som första dagligvarukedja i Sverige som Lidl nu presenterar en charkserie med enbart Kravmärkt råvara.
Produkterna kommer från svensk köttråvara från grisar som fått beta, böka i jord och bada gyttjebad.

Produktserien heter Enebaken Eko och består inledningsvis av färska köttbullar, wienerkorv, falukorv, kabanoss, chorizo och rökt skinka. Enebacken är Lidls varumärke för svensk husmanskost.
Precis innan midsommar lanserade Lidl charkserien vid ett event med provsmakning och inspiration från Fredrik Fejne om hur man kan jobba hållbart med djurens bästa i fokus.

– Vi är stolta över att nu lansera vår nya charkserie Enebacken EKO där all köttråvara svensk, ekologisk och Kravmärkt, säger Lidls inköpsdirektör Malin laurén.
Alla produkter är EU-ekologiskt certifierade och märkta med ”Kött från Sverige”.

Etiketten ”Kravmärkt råvara” kommer ur det faktum att Krav inte tillåter nitrit som tillsats.
Då skapades märkningen ”Kravmärkt råvara” i samarbete med dagligvaruhandeln förra hösten, en etikett som hittills endast använts på ekologisk julskinka.

 

Text: Torbjörn Karlgren   

relaterat

7-Elevens S-semla
Bakverk

7-Elevens S-semla med sötsyrligt

I år presenterar 7-Eleven en helt ny semla toppad med ett surt S-märke. Årets smak är en oväntad kombination och för tankarna tillbaka till 90-talet med sötsyrligt godis.

32169029-glass-of-ice-lemon-tea

Te i mocktails och cocktails

Tekompaniet besökte Sri Lanka och Dilmah School of tea för att uppleva te på plats i Ceylon-teets land. Deltagarna kom hem med en rad nya

Semla+Mattrender+2020

Sveriges bästa semlor utsedda

Stigs Konditori i Gullringen vann för tredje året i rad Arlas semmeltävling om vem som gör den bästa semlan i landet. Vinnarreceptet förblir dock en

scrabble-tiles-in-blue-ceramic-plate-2377164

Ökat intresse för vegetarisk skolmat

En stor majoritet av Sveriges kommuner arbetar medvetet med att erbjuda växtbaserade alternativ i skolmaten och intresset bland skoleleverna ökar. Klimatpåverkan är det starkaste motivet

3.Anton+Kardell+Årets+Unga+Kock+SK+Mat+Mattrender+2020

Han är Årets Unga Kock 2020

Anton Kardell från Göteborg vann tävlingen Årets Unga Kock 2020 på Stockholms Hotell & Restaurangskola. Anton går nu vidare till världsfinalen i Paris i september. Årets

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.