Den smakrika drycken Kombucha har det senaste året fått ta plats som en självklar dryck till maten, och nu lanserar uppstickaren Lazy Estate sin egen version av den fermenterade tedrycken: White Tea Kombucha – spännande syrlighet möter inbjudande sötma, som för tankarna till vinvärlden. White Tea Kombucha dricks helst till måltiden som ett alkoholfritt alternativ – helt utan kompromisser. Finns tillgängligt på Systembolaget från och med vecka 9.
Kombucha är numera en trendig dryck som under det senaste decenniet vuxit till en mycket populär kategori. Kombucha-te är en dryck med lång historia och tradition, som med sitt ursprung från Kina har tagit plats som ett världsomspännande alternativ bland hälsosamma drycker. Nyheten White Tea Kombucha är ett vuxet, mer trovärdigt alternativ till måltiden eller mingelfesten. Drycken har en välstämd balans mellan sötma och syrlighet, samtidigt som den har en djup och sofistikerad smakprofil med fräscha och fruktiga toner som genereras av det fermenterade téet

– Vi vill fortsätta utforska den alkoholfria trenden med nya spännande alternativ och smakupplevelser. En ny tendens som ännu inte tagit fart, men som väntas bli alltmer vanlig under kommande år är Kombucha som ett vuxnare och mer trovärdigt alternativ till måltiden. Med vår tredje produkt på marknaden, Lazy Estate White Tea Kombucha vill vi erbjuda en god och lite kaxigare dryck till måltiden som inte är öl, vin eller cider, säger Anna-Stina, marknadschef Lazy Estate.
White Tea Kombucha är ett sant hantverk, och är producerat i Älta. Kombuchan är gjord på ett exklusivt vitt Pu Mu Tan-té, som plockas i Fujianprovinsen under några få dagar i mars, och tillåts sedan torka i solen under 1–3 dagar. Drycken genomgår en process där fermenteringen avstannas i ett något tidigare skede än andra drycker på marknaden, vilket skapar en utsökt balans mellan sötma och syra, som gör att kombuchan blir mycket lämplig för foodpairing. Smaken erbjuder toner av röda äpplen, fläderblomma och honung.
White Tea Kombucha
Artikelnummer: 11929
Alkoholhalt: <0,5% (0,3%)
Typ av dryck: Kombucha, naturligt fermenterat te
Råvaror: Noggrant utvalt té, samt socker och vatten
Tillverkningsmetod: Té och socker fermenteras med jäst och bakterier. Sockerhalt: 4g/100 ml Förpackning: 33 cl glasflaska i flint
Smak: Toner av röda äpplen, fläderblomma och honung.
Passar till: Italienskt, framför allt vit pizza och svamprisotto, men även till asiatiskt så som ramen, fish tacos, meze så som hummus med rostade pinjenötter och bakad aubergine, eller syrliga rätter så som ceviche och krispiga och syrliga sallader.
Serveringsförslag: 6–8 grader i vitvinsglas
Pris: 24,90 kr på Systembolaget Land: Produceras i Sverige
