annons

I Meny Norrlandsresan blir det lättlagat och smakrikt tillsammans med kocken Susanne Jonsson
Foto: Andreas Nilsson

Lättlagat och smakrikt i nytt matlagningsprogram

Med fokus på avslappnad matlagning får vi tips på hur man kan laga god mat även under spartanska förhållanden.

Med fokus på avslappnad matlagning får vi tips på hur man kan laga god mat även under spartanska förhållanden.

I sommar bjuder kocken Susanne Jonsson in till sitt smultronställe, en liten grå stuga vid Norrlandskusten med en vidunderlig utsikt över Nordmalingsfjärden. Under åtta veckor får vi där följa henne när hon fortsätter sin mission för enkel matlagning med smakrikt resultat. Tillsammans med programledaren Gerhard Stenlund kommer Susanne att både grilla, sommarbaka och ge tips på mat som passar för både picknick och vandring.

”Man ska äta gott men inte tjorva till det”, är lite av Susanne Jonssons motto. Hon har en filosofie magister i gastronomi och är mest känd som kock i SVT:s Go’kväll. Susanne är född och uppvuxen i Gällivare och Porjus i Norrbotten i en familj med samiska, svenska och amerikanska rötter. Hon har en stor förkärlek till våra svenska råvaror och uppmuntrar till att verkligen njuta av dem när de är i säsong.

Medverkar i programmet gör också Roger Ahlgren, som arbetar vid institutionen för kost- och måltidsvetenskap på Umeå Universitet. I Meny Norrlandsresan kommer Roger att bidra med sin kunskap om kemi och biologi, det vill säga grunden i all matlagning. Roger hjälper oss att reda ut vad som är både oväntade sanningar och seglivade myter om just mat.

Med start den 25 juni och åtta veckor framåt sänds Meny Norrlandsresan på torsdagar klockan 10:04 i P1. I första programmet utlovar Susanne en ”tomat bonanza”, för då är våra svenska tomater som godast. Det bjuds till exempel på somrig tomatsallad och tomattarte med pesto till. Dessutom kommer Susanne att guida lyssnarna till hur man gör sina egna semi-torkade tomater.

Meny Norrlandsresan finns också tillgängligt i Sveriges Radio Play-app.

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.