annons

Pressbild: Johan Bülow, grundare och Creative Director på LAKRIDS BY BÜLOW.
Pressbild: Johan Bülow, grundare och Creative Director på LAKRIDS BY BÜLOW.

Lanserar ny oöverträffbar

Ekologisk kategori

LAKRIDS BY BÜLOW fortsätter att tänja på gränserna för sin chokladdragerade gourmetlakrits. Efter15 år av passionerat hantverk går lakritstillverkaren tillbaka till dess ursprungliga rötter och avslöjar sitt allra första helt ekologiska sortiment SLOW CRAFTED.

Det nya permanenta tillskottet i LAKRIDS BY BÜLOW-portföljen är baserat på det ursprungliga grundreceptet som Johan Bülow utvecklade när företaget grundades på Bornholm 2007. Det läckra sortimentet av SLOW CRAFTED består av tre sofistikerade smaker: MANGO VANILLA, CARAMEL DATE och DARK TRUFFLE.

– Som ung hade jag alltid en dröm om att återuppfinna lakrits och skapa en gourmetupplevelse. Jag tillbringade därför ett helt år i min mammas kök och försökte skapa det perfekta receptet. Jag har länge drömt om att återinföra originalreceptet och tillverkningsprocessen i vårt permanenta utbud. Därför är jag nu så stolt över att vi äntligen kan erbjuda ännu en gourmetlakritsupplevelse till lakritsälskare runt om i världen,säger Johan Bülow, grundare och Creative Director på LAKRIDS BY BÜLOW.

Som namnet avslöjar tillverkas SLOW CRAFTED genom en långsam och tålmodig metod. Lakritsen tillagas försiktigt genom långkokning i upp till fyra timmar och vilar i 24 timmar för att sedan knådas för hand vilket skapar en rik karamell-liknande konsistens av lakrits. Med endast de allra bästa och noggrant framställda ekologiska ingredienserna fångar sortimentet den ursprungliga smaken av LAKRIDS BY BÜLOW som ger en oöverträffad smakupplevelse för alla lakritsälskare.

Hållbarhet i fokus

I varje steg av processen är hållbarhet i fokus. För första gången presenterar LAKRIDS BY BÜLOW stolt SLOW CRAFTED-sortimentet i återvunna premiumglasförpackningar. Glasburkarna har designats noggranns för att kunna återanvändas. När lakritsen är uppäten kan du enkelt ta bort etiketterna med varmt vatten och sedan rengöra burkarna i diskmaskinen eller genom att blötlägga dem i varmt vatten. De tätalocken gör att du kan använda burkarna till nästan vad som helst. Du kan exempelvis ta med din juice eller iskaffe i burken när du är på språng, eller förvara din hemmagjorda granola. Glasburkarna har även praktiska mått graverade så att du enkelt kan måtta ditt innehåll.

SLOW CRAFTED-sortimentet är inte bara hållbart packat utan den ekologiska ingrediensen kakao är etisktframställda via Cocoa Horizons-programmet. Alla lakritsprodukter produceras fortfarande i Köpenhamn och strömförbrukningen i LAKRIDS BY BÜLOWs fabrik täcks till 100% av danska väderkvarnar.

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.