Nespresso och Johanna Ortiz lanserar julkaffe med inspiration från regnskogen
Foto: Nespresso

Lanserar julkaffe med inspiration från regnskogen

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Till årets julsäsong samarbetar Nespresso med den colombianska modedesignern Johanna Ortiz, med inspiration från regnskogen.

Nespressos nya kollektion Gifts of the Forest visar på företagets engagemang i områden där kaffebönor växer. Kollektionen är limiterad och består av kaffe för både Original- och Vertuo-systemet tillsammans med julinspirerade tillbehör som är perfekta gåvor till vänner och familj. Kaffeälskare kan ge denna julgåva med vetskapen om att Nespresso ger tillbaka till regnskogen, då företaget utöver sitt engagemang i jordbruksskogar även hjälper till att skydda 10 miljoner träd i Amazonas.

För att ge liv till denna limiterade kollektion har Nespresso samarbetat med den colombianska modedesignern Johanna Ortiz. Hennes innovativa kreationer utgår från ett samspel mellan natur och hållbarhet som tar kaffeälskare in i Nespressos juliga värld. Johanna Ortiz säger:

– För mig har alltid design och natur gått hand i hand och det var därför det här samarbetet talade till mig på ett personligt plan. Colombianskt kaffe har också en speciell plats i mitt hjärta. Som en aktiv supporter i kampen mot klimatförändringar var även vetskapen om att Nespresso skyddar tio miljoner träd i Amazonas utöver deras engagemang för jordbruksskogarna en anledning till att det här samarbetet passade mig perfekt. När jag designade kollektionen hade jag idéen att fånga regnskogen genom att inkorporera rika trädkronor och mörka, jordiga toner. Det har varit en fantastisk process och ett partnerskap som jag har haft mycket glädje av.

Årets julkollektion av kaffe består av två smaksatta blandningar och ett svart kaffe, inspirerade av regnskogens frukter och mäktiga trädkronor.

Till Original

Avslöja Forest Blacks gömda smaker
Upptäck det nya kaffet Forest Black från Colombia, där skuggan från trädkronorna skyddat smaken som gömmer sig i bönorna. Det är en kryddig espresso som med sina träiga toner tar med smaklökarna på en resa djupt in i regnskogen.

Smaka på regnskogens bär med Forest Fruit Flavour
Likt ädelstenar lyser trädens gåvor upp regnskogens mark. Aromer av saftiga bär genomsyrar denna espresso som med sydamerikansk Arabica ger oss en kornig karaktär med juliga toner av söta bakelser.

Njut av trädens skatter med Forest Almond Flavour
I Forest Almond Flavour har vi en espresso på sydamerikansk Arabica med söta och nötiga smaker. Upptäck toner av mandel, en hint av vanilj och en lätt fruktighet som ger kaffet en len och kornig karaktär.

Till Vertuo

Upptäck komplexa aromer i Forest Black
Forest Black finner vi Arabica från Colombia där kaffet växt i skuggan av de trädkronor som skyddar bönornas smak. Upplev kaffets lockande kryddor och korniga toner som blandas med träiga aromer som speglar regnskogen.

Smaka på saftiga bär och toner av söta bakelser med Forest Fruit Flavour
Forest Fruit Flavour 
firar en explosion av färger, med ett kaffe vars smaker finner sina toner på regnskogens mark – fylld av buskar och mogna bär som är redo att plockas. Detta juliga kaffe för samman aromerna från de saftiga bären med lena toner av korn i en blandning av Arabica från Latinamerika och Afrika.

Njut av en guldgruva av smaker med Forest Almond Flavour
Forest Almond Flavour 
firar regnskogens skörder och de komplexa aromer av nötter som vi hittar i många av de högkvalitativa kaffesorter som produceras runtom i världen. Denna blandning av Arabica från Latinamerika och Afrika har en kornig karaktär och för tankarna till skördesäsongen.

Testa cocktails gjorda på kollektionen Gifts of the Forest
Kaffeälskare kan överraska gäster med ett gott cocktail-recept gjort på Gifts of the Forest. Varje recept har tagits fram av Nespresso med Gifts of the Forest i åtanke och för samman smakerna av natur och kvalité. Inspiration till kaffecocktails hittar ni på www.nespresso.com/recipes.

Nespresso erbjuder även en rad tillbehör i limiterad utgåva att överraska nära och kära med.

Räkna ner dagarna med adventskalendern från Nespresso x Johanna Ortiz
För att dra igång julperioden och addera spänning till årets festligheter släpper Nespresso återigen den mycket uppskattade adventskalendern. Årets upplaga är designad av Johanna Ortiz och kalendern finns tillgänglig för både Vertuo och Original. Varje dag från 1 till 23 december får kaffeälskare prova på en ny smak och den 24:e avslutas kalendern med en speciell gåva.

Sätt färg på julen med Nespresso x Johanna Ortiz NOMAD resemugg
För de som vill uppleva kaffet från Nespressos kollektion Gifts of the Forest utomhus finns Nespressos senaste resemugg. Som en del av samarbetet med Johanna Ortiz har hon designat muggen för att den ska smälta in i naturen med sin mörka körsbärsröda färg, efter regnskogens rika mörka bär.

Överraska nära och kära med exklusiva presenter
Utöver sitt kaffeerbjudande är Nespresso även spända på att få presentera två exklusivt designade tillbehör för julsäsongen. Det är dels en tygväska som är tillverkad i ekologisk bomull och en användbar anteckningsbok gjord på återvunna material. Båda är dekorerade med mönstret från Nespressos samarbete med Johanna Ortiz och visar svepande trädkronor som ger en härlig känsla av regnskogen.

För kaffeälskare on the go
För en begränsad tid tar Nespresso tillbaka sin ikoniska Touch Travel Mug i ny tappning. Denna julsäsong kommer resemuggen vara tillgänglig i guld, för de som vill sätta lite extra glans på tillvaron.

Nespresso ger tillbaka till regnskogen
Denna julsäsong är Nespresso stolta att samarbeta med Conservation International för att ge tillbaka till regnskogen. I 20 år har Nespresso arbetat med att skydda naturen genom projekt inom jordbruksskog för att värna om det ekosystem som kaffebruken är beroende av. För att ta detta ett steg längre och ge stöd till det lokala samhället engagerar sig nu Nespresso i att skydda 10 miljoner träd i den delen av Amazonas som ligger i colombianska La Pedrera. Detta görs i samarbete med Conservation International och Madroño-samhället i La Pedrera. Bevarandet av regnskogen spelar en stor roll i Nespressos hållbarhetsvision som är att skapa ett kaffe där varje kopp har en positiv påverkan på miljön – hela vägen från böna till kopp.

Den limiterade kollektionen Gifts of the Forest finns att köpa på www.nespresso.se och i utvalda Nespresso Boutiques.

Om Johanna Ortiz
Johanna Ortiz grundades 2003 i Cali, Colombia och är ett globalt livsstilsvarumärke inom lyxsegmentet. Märket säljs i 17 länder hos ledande återförsäljare och omfattar idag ready-to-wear, accessoarer, badkläder och serviser.

Med huvudkontor i Cali har Johanna Ortiz byggt upp ett långlivat företag med ett tydligt syfte och en stark gemenskap. Hon har mött tillväxt med strategi genom att etablera en toppmodern ateljé som säkerställer bevarandet av hantverkskunskap, nedärvda tekniker och kulturarv. Johanna Ortiz-familjen består idag av mer än 360 människor som alla tar stolthet i sin lokal produktion, skapandet av jobbmöjligheter och upplyftandet av kvinnor och colombianska konstnärer.

2017 lanserade Johanna Ortiz ”Escuela Johanna Ortiz”, ett gratis träningsprogram som erbjuder kurser på professionell nivå inom high-end-broderi och sömnad. Fler än 60 kvinnor har genomfört programmet och trots att det inte finns något krav på att söka jobb hos Ortiz så är det många som gör det.

Under våren 2020 samarbetade Johanna Ortiz med H&M för att ta fram en kollektion av hennes designer. Kollektionen hyllade inte bara kvinnor av alla storlekar utan var även det första samarbetet retailjätten gjort med en latinamerikansk designer.

Det är de här initiativen som har gett Ortiz inbjudningar till Vita huset och FN. Dessutom har det gett henne en plats bland Business of Fashions 500: ett index över människor som är med och formar den globala modeindustrin.

Som global ambassadör för colombiansk stil fortsätter hon att sprida sydamerikansk kultur till kvinnor världen över. www.johannaortiz.com

Om Conservation International
Conservation International arbetar med att skydda de viktiga fördelar som naturen ger till människor. Med hjälp av vetenskap, partnerskap och fältarbete driver Conservation International innovation och investeringar inom naturbaserade lösningar för klimatkrisen, stödjer skyddandet av kritiska livsmiljöer och främjar ekonomisk utveckling som rör bevarandet av naturen. Conservation International arbetar i 30 länder runtom i världen och skapar möjligheter på alla nivåer i samhället för att skapa en renare, hälsosammare och mer hållbar planet. Följ Conservation Internationals arbete på Conservation NewsFacebookTwitterInstagram och YouTube.

relaterat

Coca-Cola lanserar två nya smaker
läsk

Coca-Cola lanserar två nya smaker

Coca-Cola rivstartar året genom att lansera inte en – utan två nya smaker. Det är inga mindre än Coca-Cola Zero Sugar Lime och Coca-Cola Zero Sugar Koffeinfri.

OLW rivstartar det nya året med att lansera tre nyheter
Snacks

2022 inleds med ny hetta på snackshyllan

Nu lanseras årets första snacksnyheter från OLW – cheez doodles Deluxe Pecorino, Linschips Hickory Mayo och potatischipset Vegan Sourcream & Onion Chili Tingle.

Guinness 0.0 – en Guinness med allt utom alkohol
Öl

Guinness 0.0 – en stout utan alkohol

Med start 2022 lanseras Sveriges första alkoholfria stout i klassisk stil. Den börjar säljas i matbutiker under januari för att därefter lanseras på Systembolaget 1 februari 2022.

HelloFresh recept för en grönare jul
julmat

Recept för en grönare jul

För att uppmana svenskarna till att ta vara på julens rester har HelloFresh skapat fem goda recept baserade på resterna från julbordet – för att minska på julens matsvinn, och samtidigt skapa nya smaksensationer.

Helena Lyth inspirerar till amerikanskt julbak med Fireball
Matlagning

Inspirerar till amerikanskt julbak med Fireball

Julen står för dörren och så även julbaket och vinterdesserter. Inför årets högtid bjuder matprofilen Helena Lyth på ett recept med Fireballstekta äpplen serverade till glass och havrekakor.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.