LA QUINTA – EN LUMMIG LATINAMERIKANSK OAS ETT STENKAST FRÅN STUREPLAN

Högkvalitativa latinamerikanska drinkar med fokus på Caipirinhas och pitchers står på menyn när nya baren La Quinta [la kinta] snart öppnar upp. En oas 50 m från myllrande Stureplan, på en lummig bakgård vägg i vägg med Videgård Restaurant.

Mitt i grönskan där storstadsdjungel möter oas (i f.d. Grand Escaliers Trädgårdsbar) huserar nya baren La Quinta. Mjuka soffor och latinamerikanska rytmer inbjuder gästen till samtal, ett avslappnat umgänge och häng. På La Quinta finner du två barer med olika koncept, lilla baren med drinkar från Mexiko och stora baren med en dryckesmeny inspirerad från Brasilien. Bakom öppningen är de barteamet Jorge och Love med crew som håller i taktpinnarna.

På drinkmenyn kommer det finnas lättare och fräschare sommardrinkar i variationer på Caipirinhas och med ekologiska frukter. I lilla baren kommer fokus ligga på pitchers med Margarita och klassiska tequiladrinkar. För den hungriga kommer det även serveras en lättare barmeny med rätter som speglar maten inne på grannrestaurangen Videgård.

”En gäst ska känna sig hemma på La Quinta. Du ska få en känsla av att du hänger i en latinamerikansk oas fast mitt i Sturegallerian där vi kommer skapa en känsla genom musiken med Samba och Bossa Nova.” – Jorge och Love, Baransvariga

Inspirationen är hämtad från betydelsen bakom namnet. Quinta betyder på portugisiska herrgård och är också en del av namnet på en mexikansk region, Quintana Roo. Baren La Quinta står därför för en brasiliansk-mexikansk fusion med fokus i Brasilien och en servering av stans godaste Caipirinhas.

Du har två vägar till La Quinta, antingen genom att ta rulltrappan upp från Sturegallerians inre ljusgård, håll utsikt efter Videgårds logo så hittar du rätt. Du kan även ta den ”hemliga” entrén i korsningen Humlegårdsgatan/Brahegatan, granne med Videgård Restaurant som baren har ett nära samarbete med.

La Quinta öppnar onsdag 22 maj.

Öppettider: 

måndag – tisdag kl. 15:00 – 00:00

onsdag – lördag kl. 15:00-02:00

Dela denna artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
E-post

Nyhetsbrev.

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

Och ja, vi följer självklart GDPR. Trust us!