fbpx

Kyckling i jul – för en god, hälsosam och hållbar helg

AppleMark

Nu när julen närmar sig, finns det många sätt att göra julfirandet mer hälsosamt och hållbart. När det kommer till maten rekommenderas mindre rött kött och mer grönsaker. Men även kycklingen får grönt ljus av Livsmedelverket och WWF, ur hälso- och klimatsynpunkt.

 

Kyckling blir mer och mer populärt och allt fler upptäcker att det vita köttet är gott, lättlagat och enkelt att variera. Men kyckling är inte bara gott, det kan dessutom vara bra för dig. Tack vare låg fetthalt, högvärdigt protein, viktiga vitaminer och mineraler är kyckling en av de nyttigaste köttsorterna som finns.

– Vi ser ett tydligt konsumentbehov i svenskarnas intresse för hälsa och att äta mer kyckling. Våra julkycklingprodukter gör det enkelt att äta som du vill leva, gott, hälsosamt och hållbart, säger Anna.  marknadsdirektör på Kronfågel.

Förutom att kyckling i sig är ett klimatvänligt val i jämförelse med andra köttslag så ligger även de svenska bönderna i framkant i klimatfrågan. Många svenska kycklingproducenter använder till exempel bioenergi för uppvärmning, vilket minskar utsläppen från energianvändningen ytterligare. Ett annat exempel är att svensk kyckling transporteras endast inom Sveriges gränser, vilket kortar ner transportsträckorna och minskar energianvändningen.

 

 

 

Dela denna artikel

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-post
Restaurang

#vartannatbord

Ett stort antal restauranger i Stockholm har på eget initiativ börjat boka vartannat bord på sina krogar. Uppropet #vartannatbord ska få fler personer att äta ute med en begränsad risk för spridning av coronaviruset.

Läs artikel
Notis

De omorganiserar för att möta krisen.

På grund av minskad orderingång ifrån exportmarknader, minskat antal mässor, events och provningar under den rådande corona-spridningen gör High Coast Whisky en omorganisation för att klara de nya förutsättningarna och förbättra sin likviditet.

Läs artikel

Nyhetsbrev.

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

Och ja, vi följer självklart GDPR. Trust us!