Nu när julen närmar sig, finns det många sätt att göra julfirandet mer hälsosamt och hållbart. När det kommer till maten rekommenderas mindre rött kött och mer grönsaker. Men även kycklingen får grönt ljus av Livsmedelverket och WWF, ur hälso- och klimatsynpunkt.
Kyckling blir mer och mer populärt och allt fler upptäcker att det vita köttet är gott, lättlagat och enkelt att variera. Men kyckling är inte bara gott, det kan dessutom vara bra för dig. Tack vare låg fetthalt, högvärdigt protein, viktiga vitaminer och mineraler är kyckling en av de nyttigaste köttsorterna som finns.
– Vi ser ett tydligt konsumentbehov i svenskarnas intresse för hälsa och att äta mer kyckling. Våra julkycklingprodukter gör det enkelt att äta som du vill leva, gott, hälsosamt och hållbart, säger Anna. marknadsdirektör på Kronfågel.
Förutom att kyckling i sig är ett klimatvänligt val i jämförelse med andra köttslag så ligger även de svenska bönderna i framkant i klimatfrågan. Många svenska kycklingproducenter använder till exempel bioenergi för uppvärmning, vilket minskar utsläppen från energianvändningen ytterligare. Ett annat exempel är att svensk kyckling transporteras endast inom Sveriges gränser, vilket kortar ner transportsträckorna och minskar energianvändningen.