annons

AppleMark

Kyckling i jul – för en god, hälsosam och hållbar helg

Nu när julen närmar sig, finns det många sätt att göra julfirandet mer hälsosamt och hållbart. När det kommer till maten rekommenderas mindre rött kött och mer grönsaker. Men även kycklingen får grönt ljus av Livsmedelverket och WWF, ur hälso- och klimatsynpunkt.

 

Kyckling blir mer och mer populärt och allt fler upptäcker att det vita köttet är gott, lättlagat och enkelt att variera. Men kyckling är inte bara gott, det kan dessutom vara bra för dig. Tack vare låg fetthalt, högvärdigt protein, viktiga vitaminer och mineraler är kyckling en av de nyttigaste köttsorterna som finns.

– Vi ser ett tydligt konsumentbehov i svenskarnas intresse för hälsa och att äta mer kyckling. Våra julkycklingprodukter gör det enkelt att äta som du vill leva, gott, hälsosamt och hållbart, säger Anna.  marknadsdirektör på Kronfågel.

Förutom att kyckling i sig är ett klimatvänligt val i jämförelse med andra köttslag så ligger även de svenska bönderna i framkant i klimatfrågan. Många svenska kycklingproducenter använder till exempel bioenergi för uppvärmning, vilket minskar utsläppen från energianvändningen ytterligare. Ett annat exempel är att svensk kyckling transporteras endast inom Sveriges gränser, vilket kortar ner transportsträckorna och minskar energianvändningen.

 

 

 

relaterat

7-Elevens S-semla
Bakverk

7-Elevens S-semla med sötsyrligt

I år presenterar 7-Eleven en helt ny semla toppad med ett surt S-märke. Årets smak är en oväntad kombination och för tankarna tillbaka till 90-talet med sötsyrligt godis.

Te i mocktails och cocktails

Tekompaniet besökte Sri Lanka och Dilmah School of tea för att uppleva te på plats i Ceylon-teets land. Deltagarna kom hem med en rad nya

Sveriges bästa semlor utsedda

Stigs Konditori i Gullringen vann för tredje året i rad Arlas semmeltävling om vem som gör den bästa semlan i landet. Vinnarreceptet förblir dock en

Ökat intresse för vegetarisk skolmat

En stor majoritet av Sveriges kommuner arbetar medvetet med att erbjuda växtbaserade alternativ i skolmaten och intresset bland skoleleverna ökar. Klimatpåverkan är det starkaste motivet

Han är Årets Unga Kock 2020

Anton Kardell från Göteborg vann tävlingen Årets Unga Kock 2020 på Stockholms Hotell & Restaurangskola. Anton går nu vidare till världsfinalen i Paris i september. Årets

Mästerkock blir Lönnebergas ambassadör

Vinnaren av TV4:s program Sveriges mästerkock 2019, Gabriel Jonsson från Visby, är Lönnebergas nye ambassadör. Gabriel ska inspirera konsumenterna med recept och matlagningstips för bland

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.