20190123-KROGVECKAN

Krogveckan, Sveriges största restaurangfestival

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons



För tionde året i rad rullar Krogveckan ut på krogar runtom i Sverige med fantastiska erbjudanden där matgäster erbjuds möjlighet att avnjuta en 2-rättersmeny för 200 eller 300 kronor. Krogveckan anordnas av Bookatable by Michelin och pågår mellan 25 januari till 10 februari.

Sedan starten 2010 har Krogveckan varit ett uppskattat återkommande inslag varje år, där tusentals matgäster passat på att boka in en restaurangupplevelse och avnjutit en tvårättersmeny till ett förmånligt pris. I år inleds festivalen 25 januari och avslutas 10 februari. Ett hundratal restauranger deltar, främst i Stockholm och Göteborg, men även i övriga landet. Bokningen har redan öppnat och trycket har varit högt redan från början.

– Krogveckan är vårt största evenemang på året och ger alla matälskare möjlighet att prova olika kök, hitta ny inspiration och kanske även en ny favorit. Samla vännerna, familjen och missa inte tillfället att äta riktigt god mat, till ett mycket förmånligt pris, säger Åsa Murphy, Managing Director på Bookatable.

Då Krogveckan firar 10 år fokuserar Bookatable på att skapa extra uppmärksamhet runt evenemanget i år. Fredag och lördag finns en popuptruck, Krogtrucken, uppställd i de centrala delarna av Stockholm. Där får besökare möjlighet att gratis testa smakprover från några av de deltagande restaurangerna – Miss Voon, Mr Voon och Il Tempo, tävla om fina priser och få hjälp med bordsbokningar.

Krogveckan samarbetar även med podcasten Edward Bloms Smörgåsbord som är en av Sveriges allra största matpoddar. I avsnittet som sänds 24 januari ges tips om vad man inte får missa under Krogveckan. Lyssnare kommer kunna tävla om en lunch i sällskap med Edward Blom & Mats Ryd där vinnaren får vara med under inspelningen av ett poddavsnitt.



 

relaterat

Te i mocktails och cocktails

Tekompaniet besökte Sri Lanka och Dilmah School of tea för att uppleva te på plats i Ceylon-teets land. Deltagarna kom hem med en rad nya

Sveriges bästa semlor utsedda

Stigs Konditori i Gullringen vann för tredje året i rad Arlas semmeltävling om vem som gör den bästa semlan i landet. Vinnarreceptet förblir dock en

Ökat intresse för vegetarisk skolmat

En stor majoritet av Sveriges kommuner arbetar medvetet med att erbjuda växtbaserade alternativ i skolmaten och intresset bland skoleleverna ökar. Klimatpåverkan är det starkaste motivet

Han är Årets Unga Kock 2020

Anton Kardell från Göteborg vann tävlingen Årets Unga Kock 2020 på Stockholms Hotell & Restaurangskola. Anton går nu vidare till världsfinalen i Paris i september. Årets

Mästerkock blir Lönnebergas ambassadör

Vinnaren av TV4:s program Sveriges mästerkock 2019, Gabriel Jonsson från Visby, är Lönnebergas nye ambassadör. Gabriel ska inspirera konsumenterna med recept och matlagningstips för bland

Världens största matpris

Nu öppnar nomineringen till The Food Planet Prize, som blir världens största pris på matområdet. Priset, instiftat av Curt Bergfors foundation, ska belöna initiativ för

Förvarar du dina grönsaker rätt?

Gurkan ska inte ligga i kylen! De flesta svenskar vill agera klimatsmart, men en ny Sifo-undersökning visar att hälften av befolkningen förvarar sina frukter och

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.