TitiQvarnström22

Kockstjärnan Titti Qvarnström öppnar superlokal dryckesmässa

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Aldrig tidigare har vi lyckats samla så många lokala producenter och så mycket olika skånska drycker på ett och samma ställe, säger Titti Qvarnström.
Programmet är fullmatat. I biljettpriset ingår möjligheterna att träffa och lyssna på mer än dussinet producenter och experter, bland andra tv-kända Mischa Billing som kommer att ta med åhörarna på en personlig resa i smak.

Spännvidden bland producenterna är stor och det finns gott om både starka drycker och drycker utan alkohol.
– Alkoholfritt växer kraftigt just nu och vi vill att mässan ska visa även detta. Vi har till exempel tre kombuchabryggare och lika många muster på mässan. Tolv hantverksbryggare är på plats, liksom nio skånska vinbönder. Cider är ju en dryck som kommer stadigt nu och här finns bland annat uppstickaren Fruktstereo som också föreläser om lokal cidertillverkning, berättar Titti.

Titti Qvarnström är verksamhetsledare på Folk Mat & Möten i Malmö där mässan hålls och arrangerar mässan i samarbete med Carina Gavelin, sommelier och expert på skånska viner, bryggaren Jakob Thomsgård från Skånes Dryckesproducenter och Anna Lind Lewin som leder projektet Pilot Dryck på Livsmedelsakademin/Smaka på Skåne.

 

Bland utställare och föreläsare på Skånska Drycker finns smakexperten Mischa Billing, vinodlaren Anette Ivarsson, och Murat Sofrakis från Arilds vingård respektive Vingården i Klagshamn, Jan Rothman från Skånska Spritfabriken, Fredrik Beskow från Beskows Vy på Bjäre och mustbonden Elisabeth Knöppel från Rörumsro

 

Mässan är öppen för allmänheten 13–19 och hålls på Folk Mat & Möten, Olof Palmes plats 1 i Malmö. Åldersgräns för mässan är 20 år.
Föreläsningarna är öppna för alla som köpt biljett. Biljetter kan förköpas på Tickster.se

 

 

 

relaterat

Te i mocktails och cocktails

Tekompaniet besökte Sri Lanka och Dilmah School of tea för att uppleva te på plats i Ceylon-teets land. Deltagarna kom hem med en rad nya

Sveriges bästa semlor utsedda

Stigs Konditori i Gullringen vann för tredje året i rad Arlas semmeltävling om vem som gör den bästa semlan i landet. Vinnarreceptet förblir dock en

Ökat intresse för vegetarisk skolmat

En stor majoritet av Sveriges kommuner arbetar medvetet med att erbjuda växtbaserade alternativ i skolmaten och intresset bland skoleleverna ökar. Klimatpåverkan är det starkaste motivet

Han är Årets Unga Kock 2020

Anton Kardell från Göteborg vann tävlingen Årets Unga Kock 2020 på Stockholms Hotell & Restaurangskola. Anton går nu vidare till världsfinalen i Paris i september. Årets

Mästerkock blir Lönnebergas ambassadör

Vinnaren av TV4:s program Sveriges mästerkock 2019, Gabriel Jonsson från Visby, är Lönnebergas nye ambassadör. Gabriel ska inspirera konsumenterna med recept och matlagningstips för bland

Världens största matpris

Nu öppnar nomineringen till The Food Planet Prize, som blir världens största pris på matområdet. Priset, instiftat av Curt Bergfors foundation, ska belöna initiativ för

Förvarar du dina grönsaker rätt?

Gurkan ska inte ligga i kylen! De flesta svenskar vill agera klimatsmart, men en ny Sifo-undersökning visar att hälften av befolkningen förvarar sina frukter och

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.