I sommar öppnar Filip Fastén och Joel Åhlin från Agrikultur två pop-up restauranger tillsammans med whiskyn Talisker, mitt ute i naturen i både Sverige och Danmark. Syftet är att fler ska upptäcka den skandinaviska naturen.
Tillsammans med Skandinaviens främsta äventyrare har Talisker tagit fram en ny upptäcksguide, Scandinavian Detours, som restaurangerna är en del av. Under en dag vardera kommer restarurangerna att erbjuda en unik upplevelse mitt ute i naturen.
– Vår matlagningsfilosofi handlar om rena och starka smaker med nordiskt ursprung, kombinerat med teknik som hjälper råvarorna att behålla sin naturliga skönhet. Att öppna en restaurang mitt ute i naturen som förenar mat och dryck med äventyr känns helt rätt för oss. Vi hoppas att vi tillsammans med Talisker kan uppmuntra fler till att upptäcka och uppskatta naturen runt omkring oss, säger Filip Fastén från Agrikultur.
Det är tillsammans med de sex äventyrarna, bland annat Mikael Lindnord, Emma Svensson och Tonje Blomseth som upptäcktsguiden har utvecklats. Guiden består av svenska, norska och danska platser som ska inspirera fler resenärer att resa lokalt och att upptäcka den slående kulturen.
– Talisker finns tack vare våra grundare Hugh and Kenneth MacAskills upptäckaranda, vilket vi bär med oss varje dag på Talisker. Människor är idag mer äventyrslystna än någonsin men vi har fortfarande ganska dålig koll på de fantastiska sevärdheter som finns runtomkring oss här i Skandinavien. Större delar av vårt landskap har skog, berg, sjöar och öar som fortfarande är oupptäckta, det skulle vi vilja ändra på, säger Maria Dasic, nordisk PR-chef på Diageo Reserve.
Text: Helena Pedone