Kockarna Filip Fasten och Joel Ahlin oppnar nya restauranger mitt i naturen

Kockarna Filip Fastén och Joel Åhlin öppnar nya restauranger mitt i naturen

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

I sommar öppnar Filip Fastén och Joel Åhlin från Agrikultur två pop-up restauranger tillsammans med whiskyn Talisker, mitt ute i naturen i både Sverige och Danmark. Syftet är att fler ska upptäcka den skandinaviska naturen.

Tillsammans med Skandinaviens främsta äventyrare har Talisker tagit fram en ny upptäcksguide, Scandinavian Detours, som restaurangerna är en del av. Under en dag vardera kommer restarurangerna att erbjuda en unik upplevelse mitt ute i naturen.

– Vår matlagningsfilosofi handlar om rena och starka smaker med nordiskt ursprung, kombinerat med teknik som hjälper råvarorna att behålla sin naturliga skönhet. Att öppna en restaurang mitt ute i naturen som förenar mat och dryck med äventyr känns helt rätt för oss. Vi hoppas att vi tillsammans med Talisker kan uppmuntra fler till att upptäcka och uppskatta naturen runt omkring oss, säger Filip Fastén från Agrikultur.

Det är tillsammans med de sex äventyrarna, bland annat Mikael Lindnord, Emma Svensson och Tonje Blomseth som upptäcktsguiden har utvecklats. Guiden består av svenska, norska och danska platser som ska inspirera fler resenärer att resa lokalt och att upptäcka den slående kulturen.

– Talisker finns tack vare våra grundare Hugh and Kenneth MacAskills upptäckaranda, vilket vi bär med oss varje dag på Talisker. Människor är idag mer äventyrslystna än någonsin men vi har fortfarande ganska dålig koll på de fantastiska sevärdheter som finns runtomkring oss här i Skandinavien. Större delar av vårt landskap har skog, berg, sjöar och öar som fortfarande är oupptäckta, det skulle vi vilja ändra på, säger Maria Dasic, nordisk PR-chef på Diageo Reserve.

 

Text: Helena Pedone

relaterat

Te i mocktails och cocktails

Tekompaniet besökte Sri Lanka och Dilmah School of tea för att uppleva te på plats i Ceylon-teets land. Deltagarna kom hem med en rad nya

Sveriges bästa semlor utsedda

Stigs Konditori i Gullringen vann för tredje året i rad Arlas semmeltävling om vem som gör den bästa semlan i landet. Vinnarreceptet förblir dock en

Ökat intresse för vegetarisk skolmat

En stor majoritet av Sveriges kommuner arbetar medvetet med att erbjuda växtbaserade alternativ i skolmaten och intresset bland skoleleverna ökar. Klimatpåverkan är det starkaste motivet

Han är Årets Unga Kock 2020

Anton Kardell från Göteborg vann tävlingen Årets Unga Kock 2020 på Stockholms Hotell & Restaurangskola. Anton går nu vidare till världsfinalen i Paris i september. Årets

Mästerkock blir Lönnebergas ambassadör

Vinnaren av TV4:s program Sveriges mästerkock 2019, Gabriel Jonsson från Visby, är Lönnebergas nye ambassadör. Gabriel ska inspirera konsumenterna med recept och matlagningstips för bland

Världens största matpris

Nu öppnar nomineringen till The Food Planet Prize, som blir världens största pris på matområdet. Priset, instiftat av Curt Bergfors foundation, ska belöna initiativ för

Förvarar du dina grönsaker rätt?

Gurkan ska inte ligga i kylen! De flesta svenskar vill agera klimatsmart, men en ny Sifo-undersökning visar att hälften av befolkningen förvarar sina frukter och

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.