Klassisk Châteauneuf-du-Pape från Domaine du Vieux Télégraphe lanseras den 1:a september i limiterat släpp!

Klassiskt rödvin från kultfirma lanseras i september

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Swedish Tonic

Limiterat släpp av exklusivt, kraftfullt rödvin av årgång 2017.

Druvorna till vinet kommer från den karga stenplatån La Crau som kultiverats i över 100 år av familjen Brunier. Vinstockarna har en genomsnittsålder på 70 år och har rötter som sträcker sig djup ner i den steniga jordmånen. Tack vare detta lyckades man producera ett högklassiskt vin under den torra och varma årgången 2017.

Vinet är producerat exklusivt från handplockade druvor under ett strikt urval. Familjen Brunier gör tre selekteringar av druvorna från La Crau innan man låter dom gå vidare i framställningen. Efter jäsning i både ekfat och ståltank lagras vinet i 22 månader på stora ekfat innan buteljering.

Domaine du Vieux Télégraphe producerar viner med mycket god lagringspotential och årgång 2017 är inget undantag. Ett kraftfullt vin med markerade men ändå mjuka tanniner och fin frukt med tydliga toner av skogshallon och mörka körsbär samt klassiskt kryddiga inslag av lakrits, svartpeppar och lagerblad.

Familjen Brunier har drivit Domaine du Vieux Télégraphe sedan grundandet 1891. Man har ägor i flera av södra Rhônedalens områden men det är Châteauneuf-du-Pape som är firmans ögonsten.

Domaine du Vieux Télégraphe Châteauneuf-du-Pape 2017 La Crau lanseras 1 september och Systembolaget har köpt in 180 flaskor.

relaterat

Filmdags med recept!
Matlagning

Filmdags med recept!

Kan det vara så att du just i detta ögonblick längtar efter en ny säsong av din favoritserie? Här hittar du filmer och serier med tillhörande recept som förhöjer din höststämning.

Eget bubbel efter fyra succélanseringar
Vin

Eget bubbel efter fyra succélanseringar

Sveriges ”vinkungs” vinportfölj säljer så att det knakar och är numera Sveriges mest sålda vinvarumärke. Nu lanseras ett franskt torrt mousserande vin som är producerat på 100% Chardonnay.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.