Sommaren är snart här och det är dags för grillning! Vi bjuder på ett utsökt recept på halloumiburgare från Fontana. Dessa goda hamburgare går att göra vegetariska, skippa bara köttfärsen. Enjoy!
Ingredienser
- 200g majonäs
- 2 msk ketchup
- 1 tsk sambal oelek
- 1 msk tomatpuré
- 4 msk finhackad gurka
- 1 msk kapris
- 1 vitlöksklyfta
- 1 tsk paprikapulver
- 600g nötfärs
- 4 salladsblad
- 2 tomater
- 1 gul lök
- 2 saltgurkor
- 4 hamburgerbröd
- 1 pkt halloumiburgare
- Salt, svartpeppar, vitpeppar
Instruktioner
- Börja med dressingen: Rör samman majonnäs, ketchup, sambal, tomatpuré, gurka, kapris, pressad vitlök, paprikapulver, salt, svartpeppar och vitpeppar. Låt stå under tiden du gör burgaren.
- Knåda ihop nötfärs, salt och svartpeppar.
- Rulla fyra bollar och platta ut.
- Skölj salladsbladen och dela på mitten.
- Skär upp tomater, gul lök och saltgurka.
- Stek eller grilla burgarna, brödet och halloumiburgarna.
- Montera ihop underifrån: brödbotten, dressing, salladsblad, hamburgare, ketchup, senap, halloumiburgare. Toppa med tomater, lök och saltgurka.