annons

Foto Pressbild
Foto Pressbild

Klassisk vinserie

från Luigi diGrasso

Nu lanseras det mousserande vinet Alta Langa och den röda bag-in-boxen Piemonte Barbera, efterlängtade tillskott som förstärker vinserien Luigi di Grasso. Med själ och hjärta speglar vinerna Piemonte som är den undersköna vinregionen på allas läppar just nu.

Luigi di Grasso är portföljen med kvalitativa viner som ska spegla hyllade vinregionen Piemonte. Förra året introducerades en barbera, en nebbiolo, samt en barolo och nu lanseras ytterligare två viner under den klassiska etiketten; Alta Langa och Piemonte Barbera.

”Med dessa vinnyheter förstärks Luigi di Grasso som nu kan stoltsera med en bred portfölj av kvalitativa viner från den världsberömda och historiska vinregionen Piemonte. Vinerna illustrerar många olika stilar, från mousserande till långlagrad barolo och tar oss med på en resa i det vackra landskapet”, säger Julie Nyheim, Master of Wine hos Anora.

Har legat hela 30 månader på sin jästfällning vilket höjer nyans- och.. 

Alta Langa, 2018 är ett flerfaldigt prisbelönt mousserande vin gjort på druvorna chardonnay och pinot noir och är som champagne framtaget genom en andra jäsning direkt på flaskan. Vinet har den högsta klassificeringen DOCG och har legat hela 30 månader på sin jästfällning vilket höjer nyans- och smakrikedomen. Både doft och smak har inslag av solmogna hallon, smultron och grapefrukt i kombination med nyslungad honung, vita persikor och en fläkt av färska örter. Eftersmaken är behaglig och stannar kvar länge i munnen tillsammans med den tilltalande och högst påtagliga syran. Utmärkt som fördrink tillsammans med en charktallrik.

..mörka körsbär, plommon och blåbär samsas med inslag av färska örter

Barbera Piemonte DOC är ett förträffligt vin med balanserade smaker där toner av mörka körsbär, plommon och blåbär samsas med inslag av färska örter.  Viner gjorda på barbera är mycket populära eftersom den oftast ger lätta och fräscha viner som passar bra såväl ackompanjerad mat som i ensamt majestät. Barbera Piemonte trivs utmärkt i sällskap med pasta och pizza eller andra tomatbaserade rätter.

Luigi di Grasso Alta Langa DOCG Metodo Classico, 2018

Artikelnr: 58233 | Volym: 750 ml

Pris: 289 kr

Luigi di Grasso Piemonte Barbera DOC, 2021 
Artikelnr: 58433 | Volum: 3000 ml

Pris: 269 kr

”Det känns otroligt kul att få presentera ytterligare två viner från det trendiga och vackra PiemonteDe här vinerna håller en italienskt avslappnad stil och riktar sig till konsumenten som gillar goda och välgjorda viner”säger Anna Rönnlund, Brand Manager för Luigi di Grasso.

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.