Klassisk prosecco firar 20 år på Systembolaget i svenska flaggans färger
Foto: Urban Wines

Klassisk prosecco firar 20 år i Sverige

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Den 8 maj 2000 lanserades den klassiska proseccon på Systembolaget, tio år innan prosecco blev den ostoppbara trend det är i dag.

Den klassiska gula etiketten som pryder La Robínía Prosecco-flaskan kan nog alla svenskar med smak för bubblande drycker relatera till. De tillfällen när La Robínía serverats är många och dess stil är lika tillgänglig i dag som för 20 år sedan.

Att vinet återkommande fått mycket höga poäng av vinexperterna har varit en starkt bidragande faktor till att La Robínía 20 år efter sin introduktion på Systembolaget fortfarande är en av de mest sålda på Systembolaget.

För att fira de 20 åren på den svenska marknaden samt den lojalitet som de svenska konsumenterna visat genom åren så hyllar Astoria nu Sverige med en egen etikett i den svenska flaggans färger. Flaskan med den blågula etiketten kommer att finnas i Systembolagets butiker strax innan nationaldagsfirandet den 6:e juni samt över sommaren.

Producenten bakom ”pionjär-proseccon” heter Astoria och drivs i dag i en supermoderna anläggning utanför Treviso, i nordöstra Italien av bröderna Paolo och Giorgio Polegato. Innovation, kvalitét och känsla är det som genomsyrar allt som Astoria producerar.

– I en värld som är mer trendkänslig än någonsin så är det mycket glädjande att de svenska konsumenterna efter 20 år fortsatt att ha La Robínía varmt om hjärtat, säger Niklas Viderud på importören Urban Wines som distribuerar vinet. Det är ett riktigt bra vin med fräsch smak och Astoria som producerar vinet gör ett jättejobb för att bibehålla den höga kvalitén och fina smaken som vi hittar i flaskan.

– Att en producent nu väljer att hylla ett land med med dess egna färger är för mig veterligen helt unikt. Nu passar ju den gula etiketten och de blå inslagen extra bra inför midsommar och en förhoppning om klarblå himmel med lysande sol över den svenska sommaren. Det behöver vi verkligen just nu. En stor eloge till Astoria för deras 20-årshyllning till Sverige!

La Robínía Prosecco Extra dry återfinns i Systembolagets fasta sortiment och nästan alla butiker i landet har vinet på hyllan.

relaterat

Smakligt alternativ till chips
Snacks

Smakligt alternativ till chips

Chips på fredagsmyset, veckans mest efterlängtade snacks, får nu konkurrens av en oväntad italienare då ugnsbakade, extra tunna crostini med mustig smak av pizza eller barbeque lanseras under varumärket Zeta.

Prisvinnande rom med anor från förbudstiden
Rom

Prisvinnande rom med anor från förbudstiden

The Real McCoy har blivit en stor succé i USA genom sin rom helt utan tillsatser. Produktionen sker hos familjeägda Foursquare på Barbados som är ett av världens främsta romdestillerier.

Jill Johnson lanserar vårens vita vin - Nashville Stories Bianco
Vin

Jill Johnson lanserar Nashville Stories Bianco

Lagom till ljusare tider får vinfamiljen Nashville Stories tillökning. Det tredje släppet i Jill Johnsons vinserie heter Nashville Stories Bianco och är ett vitt vin från Piemonte i Italien.

Absolut satsar på nytt segment med Absolut Soda Lime & Cucumber
Blanddryck

Absolut satsar på nytt segment

Den 1 mars lanserar Absolut en nyhet i Hard Seltzer-segmentet; Absolut Soda Lime & Cucumber. RTD-sodan kommer att ingå i Systembolagets fasta sortiment.

En hållbar limiterad matkasse med hjärtat i havet
Matkasse

En hållbar limiterad matkasse med hjärtat i havet

De limiterade matkassarna, som är ett genuint mathantverk med nordiska råvaror från havet, är ett samarbete mellan Frida Ronge, gastronomisk ledare på restaurang TAK i Stockholm och Skagerrak Nordic Dry Gin.

En svenskfavorit blir veganvänlig i ny design
Vin

En svenskfavorit blir veganvänlig i ny design

Med omstart kommer ofta förnyelse och med den annalkande våren har Stoneleighs klassiska serie från Nya Zeeland förnyats. Looken har setts över och uppdaterats parallellt med att vinet numera klassas som helt vegansk.

Alkoholfritt utan kompromisser
Alkoholfritt

Alkoholfritt utan kompromisser

Lagom till vårens första värme lanserar Lazy Estate Sparkling Tea Lemongrass & Mint 0%, en ny sorts premiumbubbel som inte kompromissar på smak, kvalitet eller utformning.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.