annons

Klassisk prosecco firar 20 år på Systembolaget i svenska flaggans färger
Foto: Urban Wines

Klassisk prosecco firar 20 år i Sverige

Den 8 maj 2000 lanserades den klassiska proseccon på Systembolaget, tio år innan prosecco blev den ostoppbara trend det är i dag.

Den 8 maj 2000 lanserades den klassiska proseccon på Systembolaget, tio år innan prosecco blev den ostoppbara trend det är i dag.

Den klassiska gula etiketten som pryder La Robínía Prosecco-flaskan kan nog alla svenskar med smak för bubblande drycker relatera till. De tillfällen när La Robínía serverats är många och dess stil är lika tillgänglig i dag som för 20 år sedan.

Att vinet återkommande fått mycket höga poäng av vinexperterna har varit en starkt bidragande faktor till att La Robínía 20 år efter sin introduktion på Systembolaget fortfarande är en av de mest sålda på Systembolaget.

För att fira de 20 åren på den svenska marknaden samt den lojalitet som de svenska konsumenterna visat genom åren så hyllar Astoria nu Sverige med en egen etikett i den svenska flaggans färger. Flaskan med den blågula etiketten kommer att finnas i Systembolagets butiker strax innan nationaldagsfirandet den 6:e juni samt över sommaren.

Producenten bakom ”pionjär-proseccon” heter Astoria och drivs i dag i en supermoderna anläggning utanför Treviso, i nordöstra Italien av bröderna Paolo och Giorgio Polegato. Innovation, kvalitét och känsla är det som genomsyrar allt som Astoria producerar.

– I en värld som är mer trendkänslig än någonsin så är det mycket glädjande att de svenska konsumenterna efter 20 år fortsatt att ha La Robínía varmt om hjärtat, säger Niklas Viderud på importören Urban Wines som distribuerar vinet. Det är ett riktigt bra vin med fräsch smak och Astoria som producerar vinet gör ett jättejobb för att bibehålla den höga kvalitén och fina smaken som vi hittar i flaskan.

– Att en producent nu väljer att hylla ett land med med dess egna färger är för mig veterligen helt unikt. Nu passar ju den gula etiketten och de blå inslagen extra bra inför midsommar och en förhoppning om klarblå himmel med lysande sol över den svenska sommaren. Det behöver vi verkligen just nu. En stor eloge till Astoria för deras 20-årshyllning till Sverige!

La Robínía Prosecco Extra dry återfinns i Systembolagets fasta sortiment och nästan alla butiker i landet har vinet på hyllan.

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.