KITCHENAID FIRAR 100 AR AV MINNEN

KITCHENAID FIRAR 100 ÅR AV MINNEN

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Varumärket som år 1919 gav oss den ikoniska köksmaskinen förbereder sig för sin mest betydande milstolpe hittills: 100 år av skapande. För att markera detta speciella tillfälle hedrar KitchenAid sina matlagningsentusiaster som inspirerat varumärkets resa under åren.

 

Idén till KitchenAid föddes 1908 i Troy, Ohio, när ingenjören Herbert Johnson såg hur bagare använde tunga slevar för att blanda sina degar. 1919 lanserades den första produkten på marknaden. Idag, ett sekel senare, går startskottet för varumärkets 100-årsjubileum, genom att lansera köksmaskinen i den retroinspirerade färgen Misty Blue. Köksmaskinen kommer att säljas i en begränsad upplaga. Den mjuka blå färgen, med en antydan av grönt, blickar tillbaka till en av de första färgerna som KitchenAids köksmaskiner tillverkades i. Jubileet är en nostalgitripp där KitchenAid firar minnen som varumärket möjliggjort under de senaste 100 åren.

“Limited Edition Misty Blue påminner om KitchenAids klassiska stil och kommer att kittla nostalginerven över generationer, samtidigt som den kommer att fortsätta prestera i köket. Den hyllar alla våra passionerade hemmakockar som har varit inspiration i utvecklingen av våra produkter under det senaste seklet” säger Cecilia Liss, chef på KitchenAid Norden och Baltikum.

Medan den å ena sidan hedrar KitchenAids gedigna historia, reflekterar å andra sidan Limited Edition Misty Blue även KitchenAids fortsatta engagemang för att utveckla och designa produkter som hjälper hemmakockar att lyckas med sin matlagning. Den exklusiva designen kommer att inkludera specialdesignade detaljer så som en retroinspirerad KitchenAid-logga, frontfäste och dekorband.

relaterat

Te i mocktails och cocktails

Tekompaniet besökte Sri Lanka och Dilmah School of tea för att uppleva te på plats i Ceylon-teets land. Deltagarna kom hem med en rad nya

Sveriges bästa semlor utsedda

Stigs Konditori i Gullringen vann för tredje året i rad Arlas semmeltävling om vem som gör den bästa semlan i landet. Vinnarreceptet förblir dock en

Ökat intresse för vegetarisk skolmat

En stor majoritet av Sveriges kommuner arbetar medvetet med att erbjuda växtbaserade alternativ i skolmaten och intresset bland skoleleverna ökar. Klimatpåverkan är det starkaste motivet

Han är Årets Unga Kock 2020

Anton Kardell från Göteborg vann tävlingen Årets Unga Kock 2020 på Stockholms Hotell & Restaurangskola. Anton går nu vidare till världsfinalen i Paris i september. Årets

Mästerkock blir Lönnebergas ambassadör

Vinnaren av TV4:s program Sveriges mästerkock 2019, Gabriel Jonsson från Visby, är Lönnebergas nye ambassadör. Gabriel ska inspirera konsumenterna med recept och matlagningstips för bland

Världens största matpris

Nu öppnar nomineringen till The Food Planet Prize, som blir världens största pris på matområdet. Priset, instiftat av Curt Bergfors foundation, ska belöna initiativ för

Förvarar du dina grönsaker rätt?

Gurkan ska inte ligga i kylen! De flesta svenskar vill agera klimatsmart, men en ny Sifo-undersökning visar att hälften av befolkningen förvarar sina frukter och

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.