annons

PRESSMEDDELANDE_Karl Fredrik Rioja

Karl Fredrik

Höstens Rioja med rötter från Österlen

Alla årstider har sin alldeles egna charm och när sommaren går mot sitt slut tar hösten vid med tända ljus och långkok. Det blir mörkare ute men varmare inne och till säsongens alla mustiga grytor lanserar nu Karl Fredrik Gustafsson och Petter Kjellén sitt första rödvin.

Rioja är ett av Spaniens mest berömda vinområden och riojavinerna har bibehållit sin popularitet i Sverige sedan 1990-talet. Då som idag är vinerna smakrika, prisvärda och går att variera till en rad olika menyer som hör sensommaren och hösten till. Det är just kärleken till matlagning som ligger bakom lanseringen av Karl Fredrik Rioja Crianza.

”På hösten älskar vi långkok och härliga middagar, vilket har inspirerat oss till att ta fram det mustiga röda vinet Karl Fredrik Rioja!” säger Karl Fredrik Gustafsson.

Karl Fredrik Rioja är en Crianza från 2018, Crianza betyder ”åldrande” och hänvisar till att en Rioja Crianza måste lagras i minimum 2 år innan vinet buteljeras. Karl Fredrik Rioja består av de från regionen klassiska druvorna Tempranillo, Garnacha och Graciano. De olika druvsorterna uppnår sin maximala mognadsgrad vid olika tillfällen inför skörd varav de plockas, vinifieras och lagras var för sig innan de slutligen kan kombineras och skapa den perfekta sammansättningen.

Karl Fredrik Rioja är ett rött och fylligt vin fullt av smak där inslag av mörka bär möter toner av vanilj och rostade kaffebönor från fatlagringen. Vinet passar bra till flera olika favoriträtter i höst. Bland annat till viltkött, charkbricka, hembakad pizza eller skogens guld, kantareller.

Karl Fredrik Rioja Crianza 2018

Druvsammansättning: Tempranillo 65%, Garnacha 15% och Graciano 20%.

Lagring: 12 månader på amerikanska och franska ekfat och 12 månader på flaska.

Sockerhalt: 2,1 g/l

Alkoholhalt: 14 %

Ursprung: Spanien

Artikelnummer: 57224-01

Pris: 120 SEK

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.