Brad Pitt och Angelina Jolies rosévin Miraval är tillbaka!

Kändisrosé på återbesök i landet

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons


Bakom vinet står Brad Pitt och Angelina Jolie, och som tidigare sker samarbetet för vinproduktionen med familjen Perrin i Provence.

Miraval Rosé Provence 2019 är framställd enligt saignée-metoden, d.v.s. att de krossade Syrah-druvorna får ligga med druvmusten några timmar för att dela med sig av frukt och färg. Övriga druvor Cinsault, Grenache och Rolle har pressats direkt efter skörd. 95 procent av vinet har sedan vinifierats på rostfria ståltankar. 5 procent har jäst på gamla ekfat med s.k. batonnage, omrörning av jästfällningen.

Vinet, som inte vinner på lagring, har en mineraldriven doft med hallon och smultron följt av citrus och lite örter. Torr smak med stort mineraldriv och solmogna röda bär följt av citrusfrukt och örter. Lång eftersmak, passar till skaldjur och som aperitif.

Egendomen Miraval i Provence ägs av familjen Pitt och Jolie. Deras viner produceras i samarbete med Famille Perrin som även står bakom kultegendomen Château de Beaucastel i Châteauneuf-du-Pape. Druvorna till Miraval rosé hämtas från slottets främsta vingårdslotter Muriers, Longue och Romarin. Samt från utvalda terrasserade vingårdar på en höjd av 350 meter över havet i Provence.

Miraval Rosé Provence 2019 finns att hitta på Systembolaget från och med 27 maj.

relaterat

Hur klimatsmart är vin på PET?
Vin

Hur klimatsmart är vin på PET?

För ett tag sedan genomförde Systembolaget en undersökning kring svenska konsumenters uppfattningar och kunskap kring olika förpackningar. Undersökningen visade att det är få som känner till vilken förpackning som är bäst för miljö och klimat.

Fler guldmedaljer till Skagerrak Gin
Utmärkelser

Fler guldmedaljer till nordisk gin

Under tävlingen IWSC fick ginen 95 poäng av 100 möjliga och tog således hem guldmedalj i nära konkurrens med globala spritvarumärken.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Firedrops

annons
Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.