Brad Pitt och Angelina Jolies rosévin Miraval är tillbaka!

Kändisrosé på återbesök i landet

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Bakom vinet står Brad Pitt och Angelina Jolie, och som tidigare sker samarbetet för vinproduktionen med familjen Perrin i Provence.

Miraval Rosé Provence 2019 är framställd enligt saignée-metoden, d.v.s. att de krossade Syrah-druvorna får ligga med druvmusten några timmar för att dela med sig av frukt och färg. Övriga druvor Cinsault, Grenache och Rolle har pressats direkt efter skörd. 95 procent av vinet har sedan vinifierats på rostfria ståltankar. 5 procent har jäst på gamla ekfat med s.k. batonnage, omrörning av jästfällningen.

Vinet, som inte vinner på lagring, har en mineraldriven doft med hallon och smultron följt av citrus och lite örter. Torr smak med stort mineraldriv och solmogna röda bär följt av citrusfrukt och örter. Lång eftersmak, passar till skaldjur och som aperitif.

Egendomen Miraval i Provence ägs av familjen Pitt och Jolie. Deras viner produceras i samarbete med Famille Perrin som även står bakom kultegendomen Château de Beaucastel i Châteauneuf-du-Pape. Druvorna till Miraval rosé hämtas från slottets främsta vingårdslotter Muriers, Longue och Romarin. Samt från utvalda terrasserade vingårdar på en höjd av 350 meter över havet i Provence.

Miraval Rosé Provence 2019 finns att hitta på Systembolaget från och med 27 maj.

relaterat

Filmdags med recept!
Matlagning

Filmdags med recept!

Kan det vara så att du just i detta ögonblick längtar efter en ny säsong av din favoritserie? Här hittar du filmer och serier med tillhörande recept som förhöjer din höststämning.

Eget bubbel efter fyra succélanseringar
Vin

Eget bubbel efter fyra succélanseringar

Sveriges ”vinkungs” vinportfölj säljer så att det knakar och är numera Sveriges mest sålda vinvarumärke. Nu lanseras ett franskt torrt mousserande vin som är producerat på 100% Chardonnay.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.