annons

image002-1

Jura lanserar 12-åring

Jura har genomgått en omfattande förändringsprocess och Jura Destilleriets Master Blender Richard Paterson har gjort om whiskyn från grunden och integrerat rökfaten i hela linjen.

Nya Jura kombinerar en viskning av rök från de amerikanska ekfaten med en förhöjd verklighet från en finishperiod i sherryfat, menar Paterson. En mix av Highland- och Island-stil.

Nytt för våren 2019 är 12-åringen som lanseras i halvflaska på 35cl med fast listning på SB och med distribution i 420 butiker och ersätter tidigare Superstition.

Tidigare i år valde man även att ta bort tidigare Origin 10 år, Diurach’s Own 16 år, samt Prophecy. Kvar finns de nya 10, 12 och 18-åriga Jura samt Seven Wood.

Jura 12 Years är en av fem nya single-malt whiskys som ingår i Isle of Jura Distillery’s Signature Series. Nya Jura-serien kombinerar kraft från de amerikanska ekfaten, en hint av rökighet och en slutfinish från Oloroso-sherryfat.

Destilleriet har tillverkat whisky ända sedan 1810 och ägs idag av Whyte & Mackay. Mannen bakom bland annat Signature Series succé är även Richard Paterson – Master Blender, som gjorde om whiskyn i grunden. Patersons hemlighet till framgången för Jura 12 ligger i användningen av noga utvalda Oloroso sherryfat, en metod Paterson själv fulländat. Sherryfaten- bidrar till att mjuka upp whiskyn vilket ger den en fyllig starkvinsrik arom av apelsinfudge och chokladkaka. En hint av tobak övergår i förnimmelse av honungsdragéer och därefter frukt. Mot slutet stiger en subtil rökighet fram som även är det som ger whiskyn sin karaktär. I röken återfinns nyanser av Barbeque, cigarr och aska med en sötma från honung.

 

JURA 12 Years

Ursprungsland: Storbritannien

Producent: The Isle of Jura Distillery Co

Alkoholhalt: 43%

Förslutning: korkpropp

Volym: halvflaska på 35cl

Artikelnummer: 20485

Pris: 229 kr

relaterat

7-Elevens S-semla
Bakverk

7-Elevens S-semla med sötsyrligt

I år presenterar 7-Eleven en helt ny semla toppad med ett surt S-märke. Årets smak är en oväntad kombination och för tankarna tillbaka till 90-talet med sötsyrligt godis.

32169029-glass-of-ice-lemon-tea

Te i mocktails och cocktails

Tekompaniet besökte Sri Lanka och Dilmah School of tea för att uppleva te på plats i Ceylon-teets land. Deltagarna kom hem med en rad nya

Semla+Mattrender+2020

Sveriges bästa semlor utsedda

Stigs Konditori i Gullringen vann för tredje året i rad Arlas semmeltävling om vem som gör den bästa semlan i landet. Vinnarreceptet förblir dock en

scrabble-tiles-in-blue-ceramic-plate-2377164

Ökat intresse för vegetarisk skolmat

En stor majoritet av Sveriges kommuner arbetar medvetet med att erbjuda växtbaserade alternativ i skolmaten och intresset bland skoleleverna ökar. Klimatpåverkan är det starkaste motivet

3.Anton+Kardell+Årets+Unga+Kock+SK+Mat+Mattrender+2020

Han är Årets Unga Kock 2020

Anton Kardell från Göteborg vann tävlingen Årets Unga Kock 2020 på Stockholms Hotell & Restaurangskola. Anton går nu vidare till världsfinalen i Paris i september. Årets

Gabriel Jonsson LoRes

Mästerkock blir Lönnebergas ambassadör

Vinnaren av TV4:s program Sveriges mästerkock 2019, Gabriel Jonsson från Visby, är Lönnebergas nye ambassadör. Gabriel ska inspirera konsumenterna med recept och matlagningstips för bland

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.