image002-1

Jura lanserar 12-åring

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons






Jura har genomgått en omfattande förändringsprocess och Jura Destilleriets Master Blender Richard Paterson har gjort om whiskyn från grunden och integrerat rökfaten i hela linjen.

Nya Jura kombinerar en viskning av rök från de amerikanska ekfaten med en förhöjd verklighet från en finishperiod i sherryfat, menar Paterson. En mix av Highland- och Island-stil.

Nytt för våren 2019 är 12-åringen som lanseras i halvflaska på 35cl med fast listning på SB och med distribution i 420 butiker och ersätter tidigare Superstition.

Tidigare i år valde man även att ta bort tidigare Origin 10 år, Diurach’s Own 16 år, samt Prophecy. Kvar finns de nya 10, 12 och 18-åriga Jura samt Seven Wood.

Jura 12 Years är en av fem nya single-malt whiskys som ingår i Isle of Jura Distillery’s Signature Series. Nya Jura-serien kombinerar kraft från de amerikanska ekfaten, en hint av rökighet och en slutfinish från Oloroso-sherryfat.

Destilleriet har tillverkat whisky ända sedan 1810 och ägs idag av Whyte & Mackay. Mannen bakom bland annat Signature Series succé är även Richard Paterson – Master Blender, som gjorde om whiskyn i grunden. Patersons hemlighet till framgången för Jura 12 ligger i användningen av noga utvalda Oloroso sherryfat, en metod Paterson själv fulländat. Sherryfaten- bidrar till att mjuka upp whiskyn vilket ger den en fyllig starkvinsrik arom av apelsinfudge och chokladkaka. En hint av tobak övergår i förnimmelse av honungsdragéer och därefter frukt. Mot slutet stiger en subtil rökighet fram som även är det som ger whiskyn sin karaktär. I röken återfinns nyanser av Barbeque, cigarr och aska med en sötma från honung.

 

JURA 12 Years

Ursprungsland: Storbritannien

Producent: The Isle of Jura Distillery Co

Alkoholhalt: 43%

Förslutning: korkpropp

Volym: halvflaska på 35cl

Artikelnummer: 20485

Pris: 229 kr

relaterat

Te i mocktails och cocktails

Tekompaniet besökte Sri Lanka och Dilmah School of tea för att uppleva te på plats i Ceylon-teets land. Deltagarna kom hem med en rad nya

Sveriges bästa semlor utsedda

Stigs Konditori i Gullringen vann för tredje året i rad Arlas semmeltävling om vem som gör den bästa semlan i landet. Vinnarreceptet förblir dock en

Ökat intresse för vegetarisk skolmat

En stor majoritet av Sveriges kommuner arbetar medvetet med att erbjuda växtbaserade alternativ i skolmaten och intresset bland skoleleverna ökar. Klimatpåverkan är det starkaste motivet

Han är Årets Unga Kock 2020

Anton Kardell från Göteborg vann tävlingen Årets Unga Kock 2020 på Stockholms Hotell & Restaurangskola. Anton går nu vidare till världsfinalen i Paris i september. Årets

Mästerkock blir Lönnebergas ambassadör

Vinnaren av TV4:s program Sveriges mästerkock 2019, Gabriel Jonsson från Visby, är Lönnebergas nye ambassadör. Gabriel ska inspirera konsumenterna med recept och matlagningstips för bland

Världens största matpris

Nu öppnar nomineringen till The Food Planet Prize, som blir världens största pris på matområdet. Priset, instiftat av Curt Bergfors foundation, ska belöna initiativ för

Förvarar du dina grönsaker rätt?

Gurkan ska inte ligga i kylen! De flesta svenskar vill agera klimatsmart, men en ny Sifo-undersökning visar att hälften av befolkningen förvarar sina frukter och

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons









  • Firedrops





annons








Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.