annons

Svenska Juniorkocklandslaget
Foto: Per-Erik Berglund / Znapshot AB

Juniorkocklandslagets vinnarrecept lanseras som korv

Vid Culinary Olympics 2020 tog det Svenska Juniorkocklandslaget hem guldet med en rätt gjord på lammkött från Scan. I dagarna lanserar Scan en orökt mousselinkorv på lammbringa, grädde och grönpeppar som en del av sitt nya koncept Korvmakarna.

Vid Culinary Olympics 2020 tog det Svenska Juniorkocklandslaget hem guldet med en rätt gjord på lammkött från Scan. I dagarna lanserar Scan en orökt mousselinkorv på lammbringa, grädde och grönpeppar som en del av sitt nya koncept Korvmakarna.

Scan lanserar nu en produktserie med premiumkorvar där man sätter man fokuset på just korvhantverket och korvens oändliga variationsmöjligheter. I produktserien Korvmakarna ingår två nyheter som utvecklats i samarbete med Juniorkocklandslaget.

– I det här samarbetet har vi kombinerat vår långa tradition och kunskap med nästa generations super-chefs, världens bästa juniorkocklandslag. Tillsammans har vi utvecklat en elegant och finstämd lammkorv samt en mer bombastisk variant av grillkorven med stort G – Cheddar & Jalapeño. Tradition + Framtid = Yeah! säger Mathias Emilsson, Head Chef och produktutvecklare på HKScan.

Lammkorv Grönpeppar, Lök & Grädde – en elegant korv med smak från bräserad lammbringa, krämig svensk grädde, lök och grönpeppar med en kötthalt på 70%. Metoden att inte röka korven bottnar i den teknik Svenska Juniorkocklandslaget använde när de vann Culinary Olympics. Resultatet är en fin mousselinekorv från en vinnande landslagsmeny.

Grillkorv Cheddar & Jalapeño – en modern grillkorv smaksatt med bitar av cheddarost, jalapeño, chipotle och rökt paprika med en kötthalt på 77%. Svensk cheddar i stora härliga bitar som smälter ner tillsammans med mild jalapeño och en optimal balans mellan textur, hetta och krämighet.

– Vi vill sätta fokuset på hantverk, smak och kvalitet i vårt nya sortiment. Både korv gjord av lamm samt korvar som innehåller ost är dessutom två produkter som växer kraftigt på marknaden, säger Mathias Emilsson.

I resan mot Culinary World Cup 2022 och Culinary Olympics 2024 behöver de båda landslagen i matlagning, Juniorkocklandslaget och Kocklandslaget, starka partners för att göra lagens insatser kända för svenska folket.

– Vi är stolta över att detta långsiktiga samarbete fortsätter och hoppas på fler nyheter i Scans sortiment där vi är inblandade, säger Jens Ericsson, General Manager för Svenska Kocklandslagen.

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.