Juliga ol och must dar sott moter salt

Juliga öl och must där sött möter salt

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons






Årets julsortiment från Carlsberg Sverige bjuder både på smakrika klassiker och spännande nykomlingar, till exempel Eriksberg Vintersaga som är en mörk vinterlager, speciellt bryggd för att samlas kring borden över mustiga smaker och goda historier. 

Att brygga julöl är en tradition som går många hundra år tillbaka i tiden och än idag njuts klassiker som Falcon Julbrygd med recept från 1898. I år har Falcon Julbrygd fått en ny design som knyter an till det anrika arvet. Julölet är ofta mörkt och smakrikt för att balansera julbordets många feta och salta rätter, men det finns också lättare alternativ att välja mellan.

Bland de alkoholfria dryckerna är Apotekarnes Julmust svenskarnas stora favorit och är en lika självklar del på julbordet som julskinkan eller sillen. Numera har även Apotekarnes Årsmust blivit en tradition som överraskar med en ny smak inför varje jul. Årets upplaga av Årsmusten har kryddats med lakrits som blir ett spännande möte mellan sött och salt.

– För oss på Carlsberg Sverige känns det alltid lika högtidligt att presentera årets sortiment av julöl och julmust. Både julölen och julmusten har anrika traditioner och hör det svenska julfirandet till. Vi märker också ett ökande intresse för julöl, mumma och julmust. Därför är vi extra stolta över att kunna erbjuda juldrycker för alla smaker, säger Henric Byström, kommunikationschef på Carlsberg Sverige

Julsortimentet 2018

Årets julsortiment från Carlsberg Sverige bjuder på traditionsrika smaker såsom Falcon Julbrygd och Eriksberg Julöl, spännande nykomlingar som Eriksberg Vintersaga och Nya Carnegie Bryggeriet Glimma, samt återkommande favoriter som Apotekarnes Julmust, Falcon Julmumma och Jacobsen Golden Naked Christmas Ale.

Carlsberg Sveriges julöl finns till försäljning på Systembolaget från 1 november. 

relaterat

Te i mocktails och cocktails

Tekompaniet besökte Sri Lanka och Dilmah School of tea för att uppleva te på plats i Ceylon-teets land. Deltagarna kom hem med en rad nya

Sveriges bästa semlor utsedda

Stigs Konditori i Gullringen vann för tredje året i rad Arlas semmeltävling om vem som gör den bästa semlan i landet. Vinnarreceptet förblir dock en

Ökat intresse för vegetarisk skolmat

En stor majoritet av Sveriges kommuner arbetar medvetet med att erbjuda växtbaserade alternativ i skolmaten och intresset bland skoleleverna ökar. Klimatpåverkan är det starkaste motivet

Han är Årets Unga Kock 2020

Anton Kardell från Göteborg vann tävlingen Årets Unga Kock 2020 på Stockholms Hotell & Restaurangskola. Anton går nu vidare till världsfinalen i Paris i september. Årets

Mästerkock blir Lönnebergas ambassadör

Vinnaren av TV4:s program Sveriges mästerkock 2019, Gabriel Jonsson från Visby, är Lönnebergas nye ambassadör. Gabriel ska inspirera konsumenterna med recept och matlagningstips för bland

Världens största matpris

Nu öppnar nomineringen till The Food Planet Prize, som blir världens största pris på matområdet. Priset, instiftat av Curt Bergfors foundation, ska belöna initiativ för

Förvarar du dina grönsaker rätt?

Gurkan ska inte ligga i kylen! De flesta svenskar vill agera klimatsmart, men en ny Sifo-undersökning visar att hälften av befolkningen förvarar sina frukter och

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons










  • Firedrops




annons








Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.