annons

Johan Skofteröd gör Sveriges Bästa Gin & Tonic

På pappret är Gin & Tonic en enkel drink med få ingredienser. Trots det är det svårt att få den perfekt. I lördags avgjordes för andra året i rad Schweppes tävling Sveriges Bästa Gin & Tonic. Efter finalen med nio finalister står det nu klart att Johan Skofteröds Gin & Tonic är bäst i Sverige.
I finalen skulle deltagarna imponera på juryn med två varianter av Gin & Tonic. Drinkarna skulle ha Schweppes klassiska tonic eller Schweppes Premium Mixer Tonic som bas. Den som lyckades bäst med detta var Johan Skofteröd, som arbetar som skolchef i Stockholm.
”Temat på mina drinkar är skogens skafferi – från storstadspuls till naturen. Min första drink, blandad på Schweppes Indian Tonic, heter På myren – och är en hyllning till min fru som är från Norrland. Jag använde en grankvist och några hjortron som garnityr. Enkelt men vackert. Min andra drink heter Under äppelträdet – med harsyra, äppelextrakt och Schweppes Premium Mixer Rosépeppar, som ger en god pepprighet till GT:n.” säger en lycklig Johan Skofteröd, vinnare i Sveriges Bäst Gin & Tonic 2016.
”Konkurrensen var stenhård. Juryn var extra imponerade över hur finalisterna under tidspress lyckats mixa så roliga och annorlunda varianter på en så klassisk drink som Gin & Tonic”, säger Pelle Tamleht, krogrecensent och juryns ordförande. I juryn fanns även Therese Hädinggård, bartender, Axel Spendrup från Spendrups Bryggeri och Greta Thurfjell, redaktör och GT-fantast.
Efter noga överläggning löd vinnarmotiveringen:
”Med imponerande teknik och proffsigt handlag mixade årets vinnare två drinkar med ett kärleksfullt och väl avvägt tema. Såväl smaker som utseende var i harmoni och visade på trofasthet till den klassiska Gin & Tonicen. Krispiga, läskande och friska”.
För att göra den perfekta drinken krävs finess, kreativitet och fingertoppskänsla. När det kommer till Gin & Tonic så har Johan tre tips på hur du kan uppgradera drinken.

  1. Se till att både ginen och tonicen är kylda innan du börjar preppa.
  2. Experimentera genom att använda flera olika ginsorter .
  3. Våga testa nytt – det är lätt hänt att mixa drinkarna du redan kan, men då utvecklas du inte!

 
Schweppes tävling Sveriges Bästa Gin & Tonic genomförs varje år med syfte att lyfta fram skickliga bartenders och amatörer som älskar att leta efter nya sätt att utveckla den kanske mest klassiska drinken av alla: Gin & Tonic.
”På drinkfronten har vi under de senaste åren märkt av ett ökat intresse att utveckla nya spännande smakkombinationer. Med Schweppes breda utbud av mixers finns det alltid ett alternativ för den perfekta drinken – både med och utan alkohol.” säger Anna-Stina Hallberg , marknadschef för Schweppes på Spendrups.
För att inspireras ytterligare kan den som vill besöka www.drinkgeneratorn.se – där 100-tals spännande drinkrecept finns samlade.
Johan Skofteröd
Fyra snabba med vinnaren av Sveriges bästa GT, Johan Skofteröd:
– Johan, standardfrågan – hur känns det?
”Jag är både glad och förvånad! När jag såg hur många erfarna bartenders som var med i finalen kände jag att mina chanser sjönk markant. Jag har lärt mig massor i dag, och redan det är en stor vinst för en GT-fantast som jag själv. Och att då dessutom vinna Sveriges Bästa Gin & Tonic känns fantastiskt!”
– Hur tänkte du när du tog fram dina två Schweppesdrinkar?
”Jag bor mitt i Stockholm– och ibland är det skönt att ta sig ut till naturen. När jag utformade mina drinkar så ville jag ha ett tema som hyllade vår svenska natur – men som också smakade gott.”
– När dricker du helst en GT?
”På en middag med mina bästa vänner eller med min familj. I goda vänners lag helt enkelt.”
– Hur får du inspiration till nya drinkar?
”Jag sportfiskar en hel del och får ofta inspiration från skog och natur.”

relaterat

7-Elevens S-semla
Bakverk

7-Elevens S-semla med sötsyrligt

I år presenterar 7-Eleven en helt ny semla toppad med ett surt S-märke. Årets smak är en oväntad kombination och för tankarna tillbaka till 90-talet med sötsyrligt godis.

32169029-glass-of-ice-lemon-tea

Te i mocktails och cocktails

Tekompaniet besökte Sri Lanka och Dilmah School of tea för att uppleva te på plats i Ceylon-teets land. Deltagarna kom hem med en rad nya

Semla+Mattrender+2020

Sveriges bästa semlor utsedda

Stigs Konditori i Gullringen vann för tredje året i rad Arlas semmeltävling om vem som gör den bästa semlan i landet. Vinnarreceptet förblir dock en

scrabble-tiles-in-blue-ceramic-plate-2377164

Ökat intresse för vegetarisk skolmat

En stor majoritet av Sveriges kommuner arbetar medvetet med att erbjuda växtbaserade alternativ i skolmaten och intresset bland skoleleverna ökar. Klimatpåverkan är det starkaste motivet

3.Anton+Kardell+Årets+Unga+Kock+SK+Mat+Mattrender+2020

Han är Årets Unga Kock 2020

Anton Kardell från Göteborg vann tävlingen Årets Unga Kock 2020 på Stockholms Hotell & Restaurangskola. Anton går nu vidare till världsfinalen i Paris i september. Årets

Gabriel Jonsson LoRes

Mästerkock blir Lönnebergas ambassadör

Vinnaren av TV4:s program Sveriges mästerkock 2019, Gabriel Jonsson från Visby, är Lönnebergas nye ambassadör. Gabriel ska inspirera konsumenterna med recept och matlagningstips för bland

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.