annons

Jill Johnson lanserar vårens vita vin - Nashville Stories Bianco
Foto: Spring Wine & Spirits

Jill Johnson lanserar Nashville Stories Bianco

Lagom till ljusare tider får vinfamiljen Nashville Stories tillökning. Det tredje släppet i Jill Johnsons vinserie heter Nashville Stories Bianco och är ett vitt vin från Piemonte i Italien.

Lagom till ljusare tider får vinfamiljen Nashville Stories tillökning. Det tredje släppet i Jill Johnsons vinserie heter Nashville Stories Bianco och är ett vitt vin från Piemonte i Italien.

Nashville Stories är smakfullt utvalda viner som passar tillfällen där gemenskap, mat och musik står i centrum. Nu släpper Jill Johnson Nashville Stories Bianco, ett efterlängtat vitt vin som är en uppföljare till Nashville Stories Red och Nashville Stories Prosecco Brut. Det nya vita vinet är ett torrt italienskt vin från regionen Piemonte som bjuder på uppfriskande aromatiska toner, härlig frukt och elegant mineralitet.

– Jag hoppas att min passion för mat och dryck lyser igenom vinet. Tanken bakom Nashville Stories Bianco; precis som med alla Nashville Stories viner, är att det ska innehålla en smakpalett som passar flera olika tillfällen och smaklökar. Jag ville göra ett vin som skulle uppskattas av min bekantskapskrets runt om i världen – från mina musikskapande vänner i Nashville, till mina matintresserade nära och kära i Ängelholm och våra grannar på Kreta. Det är ett vin att umgås kring och skapa minnen till, säger Jill Johnson.

Under hösten 2020 påbörjade Jill sin resa mot att bli sommelier för att fördjupa sina kunskaper om ädla drycker. Tillsammans med samarbetspartnern Spring Wine & Spirits har hon varit högst involverad i framtagningen av vinet för att säkerställa dess stil, smak och kvalitet.

– Vi är glada över att lansera ett vitt vin i Nashville Stories-familjen. Jills engagemang i processen har varit stort och viktigt för att ta fram ett vitt vin med Nashville Stories-kvalitet. Både proseccon och det röda vinet har fått fint mottagande. Nashville Stories Bianco är ett torrt, friskt vin med pigg syra och fruktiga toner som håller minst lika hög kvalitet som sina föregångare, säger Carina Tidén, produkt- och utvecklingschef på Spring Wine & Spirits.

Nashville Stories Bianco passar till vit fisk, skaldjur eller kyckling samt tonfisksallad, krämiga pastarätter och risotto. Kan även drickas som aperitif eller serveras på egen hand, gärna väl kylt med tilltugg en varm kväll på terrassen i goda vänners lag.

Nashville Stories Bianco finns att beställa i Systembolagets beställningssortiment från och med 15 mars.

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.