Innovationspris till svensk vinguide

Innovationspris till svensk vinguide

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Swedish Tonic

Born Digital Wine Awards har sedan 2011 delat ut priser till det bästa digitala redaktionella innehållet i vinbranschen, och nyligen belönades den svenska vinguiden Star Wine List med det prestigefyllda priset The Innovation Award.

– Om du gillar vin och resande – eller vill hitta ställen där du bor – så tycker jag att det här är ett mycket smart användande av teknik för att kunna hitta vinställen som du kan vara säker på att gilla, sade jurymedlemmen Robert Joseph.

Star Wine List har funnits i knappt tre år, och är en guide där vinproffs tipsar om de bästa vinbarerna och -restaurangerna runt om i världen. Guiden finns på www.starwinelist.com och även som app för Apple och Android. Flera av världens bästa sommelierer medverkar, och guiden täcker för tillfället 20 länder. För tillfället fokuserar man på Asien och digitala event, först och främst på grund av det oroliga världsläget.

– Coronapandemin har förstås blivit en utmaning för vin- och krogbranschen och vi har fått pausa många lanseringar i Europa och Amerika, men i Asien växer vi vidare. Inom kort går vi live i Shanghai och Seoul, säger Krister Bengtsson, grundare och publisher på Star Wine List, och fortsätter:

– Vi är otroligt glada över utmärkelsen. Den är ett kvitto i vinvärlden att vi gör något både innovativt och användbart.

I juryn för Born Digital Wine Awards finns tungviktare från medie- och vinbranscherna som Felicity Carter, Damien Wilson och Elin McCoy.

För mer info, se streamingen från eventet:

https://youtu.be/wi26Rovx5R0

relaterat

Filmdags med recept!
Matlagning

Filmdags med recept!

Kan det vara så att du just i detta ögonblick längtar efter en ny säsong av din favoritserie? Här hittar du filmer och serier med tillhörande recept som förhöjer din höststämning.

Eget bubbel efter fyra succélanseringar
Vin

Eget bubbel efter fyra succélanseringar

Sveriges ”vinkungs” vinportfölj säljer så att det knakar och är numera Sveriges mest sålda vinvarumärke. Nu lanseras ett franskt torrt mousserande vin som är producerat på 100% Chardonnay.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.