Ingen jul utan Leksands Knackebrod

Ingen jul utan Leksands Knäckebröd

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Alla goda ting är tre och traditionsenligt även julknäcket från Leksands Knäckebröd. Julknäcke Original, ett rundknäcke med färskmalda julkryddor, tunnknäcket Tre Kullor Julkryddor och Vört och 2018 års Julknäcke – Äpple och Kanel.

Sedan starten av Leksands Knäckebröd på 1800-talet har hållbarhet och innovation varit en central del av verksamheten. Men hantverket och passionen för smak har aldrig kompromissats. Att alla julknäcken bakas med vetemjöl är en gammal tradition. Förr i världen var vetemjöl och kryddor ansedda som lyxvaror och mycket kostsamma, och att baka med vetemjöl innebar att man kunde unna sig något extra fint till julen.

2018 års Julknäcke

För femte året i rad bakar Leksands knäckebröd Årets julknäcke. 2018 års julknäcke bär smak av äpplen och kanel.

–Det finns nog ingen vackrare frukt som symboliserar julen mer än äpplen. 2018 års julknäcke fick därför smak av röda äpplen och mustig kanel. Årets julknäcke har en aning sötma från äpplena och en kryddighet från kanelen som passar perfekt både med en lagrad julost eller med julskinka, smör och en god senap, säger Annika Sund, marknadschef vid Leksands Knäckebröd.

 Julknäcke Original

Julknäcke original är klassikern i gänget, ett rundknäcke bakat på färskmalda kryddor för att höja smakupplevelsen.

–Den färskmalda anisen, fänkålen och koriandern gör att brödet får en tydligare smak och går fint ihop med julens alla delikatesser. Dessutom är det extra roligt att vårt Julknäcke Original har förtjänat en stjärna i Great Taste Awards 2018, vilket ofta beskrivs som matvärldens Oscar, säger Annika Sund, marknadschef vid Leksands Knäckebröd.

Tre Kullor Julkryddor och Vört

Tunnknäcket, Tre Kullor Julkryddor och Vört bakas i en egen del av bageriet där degarna sätts för hand och sedan gräddas på plåtar i konditoriugnar.

–Det här knäcket ger mig julkänsla varje gång jag äter det. Det är perfekt tillsammans med en god lagrad ost. Det här knäcket har varit omåttligt populärt sedan vi lanserade det 2016 och vi har även i år rustat oss för rusning, säger Annika Sund, marknadschef vid Leksands Knäckebröd.

 

Recept: Ris á la Leksand med Julknäckecrisp

Ris á la Leksand

relaterat

Te i mocktails och cocktails

Tekompaniet besökte Sri Lanka och Dilmah School of tea för att uppleva te på plats i Ceylon-teets land. Deltagarna kom hem med en rad nya

Sveriges bästa semlor utsedda

Stigs Konditori i Gullringen vann för tredje året i rad Arlas semmeltävling om vem som gör den bästa semlan i landet. Vinnarreceptet förblir dock en

Ökat intresse för vegetarisk skolmat

En stor majoritet av Sveriges kommuner arbetar medvetet med att erbjuda växtbaserade alternativ i skolmaten och intresset bland skoleleverna ökar. Klimatpåverkan är det starkaste motivet

Han är Årets Unga Kock 2020

Anton Kardell från Göteborg vann tävlingen Årets Unga Kock 2020 på Stockholms Hotell & Restaurangskola. Anton går nu vidare till världsfinalen i Paris i september. Årets

Mästerkock blir Lönnebergas ambassadör

Vinnaren av TV4:s program Sveriges mästerkock 2019, Gabriel Jonsson från Visby, är Lönnebergas nye ambassadör. Gabriel ska inspirera konsumenterna med recept och matlagningstips för bland

Världens största matpris

Nu öppnar nomineringen till The Food Planet Prize, som blir världens största pris på matområdet. Priset, instiftat av Curt Bergfors foundation, ska belöna initiativ för

Förvarar du dina grönsaker rätt?

Gurkan ska inte ligga i kylen! De flesta svenskar vill agera klimatsmart, men en ny Sifo-undersökning visar att hälften av befolkningen förvarar sina frukter och

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.