Sigtuna Brygghus hyllar mörkret med konst för alla sinnen
Foto: Galatea

Hyllar mörkret med konst för alla sinnen

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

I samband med att det mörka ölet Midvinterblot gör sin årliga lansering, har Sigtuna Brygghus låtit ett antal kända kreatörer tolka mörkret under namnet Svartkonst.

Sigtuna Brygghus är ett av Sveriges ledande hantverksbryggerier och i samband med den årliga lanseringen av sitt mörkaste öl Midvinterblot, har bryggeriet låtit utvalda kreatörer tolka mörkret i form av varsitt verk. Glaskonstnären Morgan Persson har skapat en limiterad upplaga handblåsta skulpturer, gjorda av midvinterblotflaskor, medan dofthuset Muro Scents tagit fram en rökelse med specialgjord essence. På plats kommer Anna Drvnik, DJ och programledare för kalejdoskop i P2, att spela ett set med musik inspirerat av svärta och mörker. Ambitionen är att under en kväll skapa en upplevelse för alla sinnen – där Sigtuna Brygghus själva står för smaken med Midvinterblot.

– Midvinterblot är en av Sigtunas stoltaste brygder och tillika vår allra mörkaste öl. I samband med att den gör sitt återtåg på hyllan och lagom till årets mörkaste tid, vill vi bjuda in till en sinnlig kväll där vi låter utvalda kreatörer utforska mörkret inom sina respektive konstformer, säger Marcus Friari, Brand manager för Sigtuna Brygghus på Galatea.

Eventet går av stapeln den 11 november, mellan kl 17-20 på Reimersholme Hotel på Södermalm i Stockholm. Det kommer även finnas möjlighet att köpa verken via kreatörerna samt på Sigtuna Brygghus webbsida i anslutning till eventet.

Läs mer om eventet här.

relaterat

Coca-Cola lanserar två nya smaker
läsk

Coca-Cola lanserar två nya smaker

Coca-Cola rivstartar året genom att lansera inte en – utan två nya smaker. Det är inga mindre än Coca-Cola Zero Sugar Lime och Coca-Cola Zero Sugar Koffeinfri.

OLW rivstartar det nya året med att lansera tre nyheter
Snacks

2022 inleds med ny hetta på snackshyllan

Nu lanseras årets första snacksnyheter från OLW – cheez doodles Deluxe Pecorino, Linschips Hickory Mayo och potatischipset Vegan Sourcream & Onion Chili Tingle.

Guinness 0.0 – en Guinness med allt utom alkohol
Öl

Guinness 0.0 – en stout utan alkohol

Med start 2022 lanseras Sveriges första alkoholfria stout i klassisk stil. Den börjar säljas i matbutiker under januari för att därefter lanseras på Systembolaget 1 februari 2022.

HelloFresh recept för en grönare jul
julmat

Recept för en grönare jul

För att uppmana svenskarna till att ta vara på julens rester har HelloFresh skapat fem goda recept baserade på resterna från julbordet – för att minska på julens matsvinn, och samtidigt skapa nya smaksensationer.

Helena Lyth inspirerar till amerikanskt julbak med Fireball
Matlagning

Inspirerar till amerikanskt julbak med Fireball

Julen står för dörren och så även julbaket och vinterdesserter. Inför årets högtid bjuder matprofilen Helena Lyth på ett recept med Fireballstekta äpplen serverade till glass och havrekakor.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.