annons

HENRIC

Henric Herbertsson från SK Mat & Människor vann Nordiska Mästerskapen i matlagning

I lördags den 1 juni avgjordes Nordiska Mästerskapen i matlagning i Reykjavik och Henric Herbertsson från SK Mat & Människor i Göteborg tog hem segern. Nordiska Kockars Förening arrangerar den årliga tävling där kockar från de nordiska länderna tävlar i tre kategorier. Henric representerade Sverige via Svenska Kocklandslaget i kategorin Senior och hade dryga sex timmar på sig att, utifrån en förutbestämd råvarukorg, laga förrätt, varmrätt och dessert till tolv personer. För andra året i rad kommer vinnaren från SK Mat & Människor då tävlingen förra året vanns av Ola Wallin.

Juryn var imponerad när Henric presenterade sin meny och jurymedlemmen Fredrik Andersson, tillika Team Manager för Svenska Kocklandslaget kommenterar:  ”De rätter som Henric serverade höll en jämn och bra nivå̊ och allt var utfört och presenterat med högsta kvalitet.”

Henrics vinnarmeny

  • Förrätt: Bakad hälleflundra med smörsås, tartar på sotad pilgrimsmussla smaksatt med isländsk wasabi. Serveras med blomkålspuré, gurka, purjolök & tryffeltång
  • Varmrätt: Confiterad lammnacke med dragon och brödcrust, bräserat lammlägg, potatis & selleripuré, picklad fänkål, friterad rotselleri & lammsky
  • Dessert: Chokladmousse med skyr, rabarbersorbet, varm paté a choux fylld med kolasås, hasselnötter & kakaocrust

”Det gick jättebra, jag hade en bra magkänsla genom hela tävlingen och det var väldigt roligt att vinna!”, säger Henric Herbertsson.

Henric Herbertsson är sedan 2018 medlem i Svenska Kocklandslaget och utsågs samma år till Årets Unga Kock. Läs pressmeddelandet här: Henric Herbertsson från SK Mat & Människor är Årets Unga Kock 2018.

”Vi är mycket stolta över Henric och tycker det är väldigt roligt att vinnaren för andra året i rad, efter Ola Wallins vinst förra året, kommer från SK Mat & Människor ”, säger Stefan Karlsson, Krögare och delägare, SK Mat & Människor.

Foto- Pressbild

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

relaterat

7-Elevens S-semla
Bakverk

7-Elevens S-semla med sötsyrligt

I år presenterar 7-Eleven en helt ny semla toppad med ett surt S-märke. Årets smak är en oväntad kombination och för tankarna tillbaka till 90-talet med sötsyrligt godis.

32169029-glass-of-ice-lemon-tea

Te i mocktails och cocktails

Tekompaniet besökte Sri Lanka och Dilmah School of tea för att uppleva te på plats i Ceylon-teets land. Deltagarna kom hem med en rad nya

Semla+Mattrender+2020

Sveriges bästa semlor utsedda

Stigs Konditori i Gullringen vann för tredje året i rad Arlas semmeltävling om vem som gör den bästa semlan i landet. Vinnarreceptet förblir dock en

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.