Här är vinterns stora glöggutmanare
Foto: Nigab

Här är vinterns stora glöggutmanare

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Nu lanseras en utmanare till glöggen, en färdigblandad sangria som ett annorlunda och kreativt alternativ till svenskarnas julmingel.

Drycken innehåller djupa toner av apelsin och kanel som bär den klassiska spanska drycken. Det är ett perfekt komplement till den traditionella glöggen och harmoniserar smakerna man ofta förknippar med vintertider.
Sangria förknippas ofta med sol och värme. Men varumärket Lolea vill utmana glöggen som den självklara delen på det klassiska julfirandet genom att tillsätta drycken med vintriga ingredienser som kanel och apelsin. Därför föreslår man nu Lolea N°1 Red och Lolea N°1 White, två färdigblandade sangrior redo att sätta guldkant på julens alla höjdpunkter.

Lolea N°1 Red innehåller druvsorterna Tempranillo och Cabernet Sauvignon, med toner av färskpressad citron, apelsin och kanel. Lolea N°1 White baseras på druvorna Chardonnay och Macabeo, tillsammans med friska smaker av citrusfrukter och en hint av vanilj. Dryckernas syrlighet och blommighet, i kombination med den något bittra eftersmaken, är karaktäristiska drag för Lolea.

– Lolea är för den som vågar testa att bjuda på något annat än den traditionella glöggen. Det är ett roligare och trendigare alternativ, där man enkelt sätter sin egen tvist på drinken genom att addera de frukter och garnityr som passar för just din tillställning. Varför inte testa granatäpplen eller kanelstång som dekoration, säger Niklas Odén, Brand Manager Nigab.

Vill man förhöja smakerna av Lolea ytterligare rekommenderas det att addera frukter som blodapelsin, granatäpple och ingefära tillsammans med Lolea N°1 och äpple ihop med Lolea N°2. För att ersätta den klassiska glöggen kan sangrian med fördel värmas upp och serveras till julminglet.

Recept till en kall Lolea-sangria:
• Fyll en tillbringare till hälften med skivad frukt som till exempel citron och apelsin.
• Fyll upp med Lolea N°1 eller Lolea N°2.
• Servera med mycket is för extra njutning.

relaterat

Smördeg utan smör är Årets matbluff
matfusk

Smördeg utan smör är Årets matbluff

Namnet till trots innehåller degen inget smör, vilket många av de som röstade tyckte var bluffigt. Företrädare för tillverkaren meddelar nu att de kommer att byta till smör.

Först i världen med juligt smakkoncept
nikotinpåsar

Först i världen med juligt smakkoncept

Det hör inte till ovanligheterna att LYFT/LAB är först ut med nya smakkoncept och som en tidig julklapp till alla konsumenter introduceras en julinspirerad nyhet.

En mer klimatmedveten matsedel
Hållbart

En mer klimatmedveten matsedel

Nu lanserar Konsumentverket och Livsmedelsverket en mer klimatmedveten matsedel. För första gången har maträtterna klimatberäknats.

4 av 10 svenskar firar alkoholfri julafton, julmust är favoritdrycken
Trender

Fyra av tio svenskar firar alkoholfri julafton

En nubbe till sillen på julbordet är ett måste för många, men en ny Sifo-undersökning visar att mer än hälften av svenskarna helst dricker julmust på julafton och att hela fyra av tio svenskar kommer att fira en helt alkoholfri jul.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.