annons

Här är de vanligaste missuppfattningarna om veganer
Foto: Pixabay

Här är de vanligaste missuppfattningarna om veganer

Uppskattningsvis finns det 75 miljoner veganer världen över, och det är många som överväger att byta till den växtbaserade livsstilen. Trots det tror 5 procent att veganer kan äta kött.

Uppskattningsvis finns det 75 miljoner veganer världen över, och det är många som överväger att byta till den växtbaserade livsstilen. Trots det tror 5 procent att veganer kan äta kött.

Experter på ChewsyGum.com har tagit reda på vad icke-veganer tycker och tänker om veganism, och här är resultatet.

Av de totalt 3 739 köttätare som svarade på undersökningen under augusti månad var det hela 57 procent som kunde tänka sig att bli vegan, men också 22 procent som ogillar att det finns människor som lever veganskt. 61 procent tror att det är ohälsosamt med vegansk diet för barn.

Sammanställningen visar även att vissa allmänna uppfattningar påverkar människors syn på en vegansk livsstil. Undersökningen innehöll en rad påståenden, och 77 procent av de tillfrågade höll med om att “bli vegan räddar inte planeten”. På andra plats kom påståendet att “veganism är dyrt”, där hela 72 procent instämde. Andra intressanta resultat var att 5 procent tror att veganer kan äta kött, 16 procent att de kan äta ost och 34 procent tror på allvar att veganer bara låtsas gilla sin mat. Se hela resultatet på bilden.

Efter att ha sammanställt resultatet kontaktade ChewsyGum.com veganen och Instagrammaren George Driscoll, för att höra vad han hade att säga om saken:

– Jag ser hellre att tio personer har en felaktig uppfattning om veganism men ändå äter veganskt en eller två gånger i veckan, än en enstaka person som helt byter till vegansk livsstil. En del verkar tro att veganism är dyrt, men bönor med toast och lite mjölkfritt margarin är en billig vegansk lunch. Även en indisk linsgryta är väldigt billig att laga. Veganer bryr sig mycket om djur och vår planet, och vill inte att något av dem ska dö på grund av människan. Jag brukade skratta åt veganer och fortsätta äta mitt bacon, men efter att ha läst på gav jag det en chans. Efter ett tag gav jag upp alla animalier och har aldrig varit lyckligare.

– Jag stör mig inte på om folk kommenterar mitt val att äta vegansk mat, men jag skulle hellre vilja att man frågar vad jag äter och prova lite och kanske inse, precis som jag gjorde, att det är helt normalt och kan vara väldigt gott. Det är fantastiskt med frågor som visar genuin nyfikenhet. Jag tror inte folk vill något illa när de frågar om protein och vitaminer, de är bara felinformerade. Man kan få massor med protein från växter, du har väl sett storleken på en gorilla? Jag önskar att fler ställde frågor, men också följer upp för att hitta svaren, då kan de i alla fall ta väl avvägda beslut.

Frågorna som ställdes:

  • Känner du någon med en vegansk livsstil?
  • Skulle du någonsin kunna bli vegan?
  • Är det OK att andra är veganer?
  • Tar du avstånd från en person om du får veta att den är vegan?
  • Tror du att det är hälsosamt för ett barn att vara vegan?
  • Välj alla påståenden du tror stämmer om veganer. (se bild)

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.