Hantverket.DN.Gulddraken.Mattrender.2019

Hantverket vinnare 2019

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Swedish Tonic


Igår korades Stockholms bästa krogar i DN:s prestigefyllda tävling där Hantverket vann en Gulddrake i kategorin krog mellan. Förra året vann Restaurang Hantverket även priset som Årets Arbetsplats.

Kockprofilen Stefan Ekengren, som är köksmästare för restaurangen, har en genuin kärlek för äkta mathantverk och har skapat en innovativ meny baserat på svensk husmanskost med kreativa presentationer.

DN:s motivering: Med avstamp i den svenska mattraditionen gör teamet bakom årets vinnare i mellanklassen varje besök till ett härligt smakäventyr. I den lummiga matsalen möts lekfullhet och kompetens och som gäst är det bara att dras med. Det är ett riktigt hantverk, helt enkelt.

-Det här teamet, dom är nyckeln. Sliter ut sina hjärtan varje dag för våra gäster som ska komma till oss och ha en fin stund. Det är allt det handlar om, gästerna, säger Stefan Ekengren, Köksmästare på Restaurang Hantverket.

– Att vinna Gulddraken betyder mycket! Framför allt för att det förutom mat, dryck och interiör är vår atmosfär, stämning och personalens samverkan som uppmärksammas som en del av helhetsupplevelsen på Hantverket Mat och Bar! Vi är oerhört glada, säger Josefin Carlsson, Restaurangchef på Restaurang Hantverket.

Restaurang Hantverket ligger på Sturegatan 15 och namnet på restaurangen speglar kärleken till det äkta hantverket i varje detalj – i mat, dryck, inredning och upplevelse.

Restaurang Hantverket ägs av Torbjörn Blomqvist och ingår i Stockholm Meeting Selection som i övrigt driver 9 hotell, slott och mötesplatser i Stockholmsområdet.

relaterat

Te i mocktails och cocktails

Tekompaniet besökte Sri Lanka och Dilmah School of tea för att uppleva te på plats i Ceylon-teets land. Deltagarna kom hem med en rad nya

Sveriges bästa semlor utsedda

Stigs Konditori i Gullringen vann för tredje året i rad Arlas semmeltävling om vem som gör den bästa semlan i landet. Vinnarreceptet förblir dock en

Ökat intresse för vegetarisk skolmat

En stor majoritet av Sveriges kommuner arbetar medvetet med att erbjuda växtbaserade alternativ i skolmaten och intresset bland skoleleverna ökar. Klimatpåverkan är det starkaste motivet

Han är Årets Unga Kock 2020

Anton Kardell från Göteborg vann tävlingen Årets Unga Kock 2020 på Stockholms Hotell & Restaurangskola. Anton går nu vidare till världsfinalen i Paris i september. Årets

Mästerkock blir Lönnebergas ambassadör

Vinnaren av TV4:s program Sveriges mästerkock 2019, Gabriel Jonsson från Visby, är Lönnebergas nye ambassadör. Gabriel ska inspirera konsumenterna med recept och matlagningstips för bland

Världens största matpris

Nu öppnar nomineringen till The Food Planet Prize, som blir världens största pris på matområdet. Priset, instiftat av Curt Bergfors foundation, ska belöna initiativ för

Förvarar du dina grönsaker rätt?

Gurkan ska inte ligga i kylen! De flesta svenskar vill agera klimatsmart, men en ny Sifo-undersökning visar att hälften av befolkningen förvarar sina frukter och

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.