Igår korades Stockholms bästa krogar i DN:s prestigefyllda tävling där Hantverket vann en Gulddrake i kategorin krog mellan. Förra året vann Restaurang Hantverket även priset som Årets Arbetsplats.
Kockprofilen Stefan Ekengren, som är köksmästare för restaurangen, har en genuin kärlek för äkta mathantverk och har skapat en innovativ meny baserat på svensk husmanskost med kreativa presentationer.
DN:s motivering: Med avstamp i den svenska mattraditionen gör teamet bakom årets vinnare i mellanklassen varje besök till ett härligt smakäventyr. I den lummiga matsalen möts lekfullhet och kompetens och som gäst är det bara att dras med. Det är ett riktigt hantverk, helt enkelt.
-Det här teamet, dom är nyckeln. Sliter ut sina hjärtan varje dag för våra gäster som ska komma till oss och ha en fin stund. Det är allt det handlar om, gästerna, säger Stefan Ekengren, Köksmästare på Restaurang Hantverket.
– Att vinna Gulddraken betyder mycket! Framför allt för att det förutom mat, dryck och interiör är vår atmosfär, stämning och personalens samverkan som uppmärksammas som en del av helhetsupplevelsen på Hantverket Mat och Bar! Vi är oerhört glada, säger Josefin Carlsson, Restaurangchef på Restaurang Hantverket.
Restaurang Hantverket ligger på Sturegatan 15 och namnet på restaurangen speglar kärleken till det äkta hantverket i varje detalj – i mat, dryck, inredning och upplevelse.
Restaurang Hantverket ägs av Torbjörn Blomqvist och ingår i Stockholm Meeting Selection som i övrigt driver 9 hotell, slott och mötesplatser i Stockholmsområdet.