3.Anton+Kardell+Årets+Unga+Kock+SK+Mat+Mattrender+2020

Han är Årets Unga Kock 2020

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Anton Kardell från Göteborg vann tävlingen Årets Unga Kock 2020 på Stockholms Hotell & Restaurangskola. Anton går nu vidare till världsfinalen i Paris i september.

Årets Unga Kock är Anton Kardell, 23 år, född och uppvuxen i Linköping och bor sedan två år tillbaka i Göteborg med sin sambo Fanny. Arbetar på SK Mat & Människor, som har en stjärna i Guide Michelin.

En fokuserad Anton Kardell i tävlingsköket. Foto: Harald Hynell

Tävlingen Årets Unga Kock är öppen för kockar under 27 år som är verksamma på restauranger anslutna till nätverket Chaîne des Rôtisseurs. De sex finalisterna tillagade under tävlingen en trerättersmeny från en hemlig råvarukorg med gös och anka som huvudingredienser.

Juryns motivering löd: Ett ambitiöst och väl genomfört hantverk med respekt för råvarorna och goda smaker genom hela menyn, en värdig vinnare.

 

Det är fantastiskt roligt att ta hem det här priset. Det ligger väldigt mycket arbete bakom, jag har verkligen utmanat mig själv, provat nya idéer och tränat mycket. Jag är också mycket tacksam för mina arbetskamrater som stöttat mig med feedback när jag tränat på jobbet, säger Anton Kardell.

 

Vinnarmenyn! Foto: Harald Hynell

 

Ett stort grattis och lycka till i framtiden, önskar vi från redaktionen! 

Här är hela Antons meny:

Gravad och eldad gös, blomkål med crème fraiche, örtig sallad på libbsticka och färska päron, krispig Amadinepotatis samt sotad purjolök.

Stekt ankbröst, ragu på plockat lår och shitake, savoykål, rotselleri smaksatt med havgus och gulärtsoja, vattenkrasse, bröd stekt i ankfett samt anksky.

Mörk chokladkräm, halloncurd, varm mandelkaka, salt karamellglass och krispig choklad.

relaterat

Coca-Cola lanserar två nya smaker
läsk

Coca-Cola lanserar två nya smaker

Coca-Cola rivstartar året genom att lansera inte en – utan två nya smaker. Det är inga mindre än Coca-Cola Zero Sugar Lime och Coca-Cola Zero Sugar Koffeinfri.

OLW rivstartar det nya året med att lansera tre nyheter
Snacks

2022 inleds med ny hetta på snackshyllan

Nu lanseras årets första snacksnyheter från OLW – cheez doodles Deluxe Pecorino, Linschips Hickory Mayo och potatischipset Vegan Sourcream & Onion Chili Tingle.

Hornstulls Bodega nyöppar – i ny och större lokal
Restaurang

Hornstulls Bodega nyöppar – i ny och större lokal

Sedan starten för snart tio år sedan har restaurangsuccén Tjoget ständigt utvecklats, och i februari nyöppnar Hornstulls Bodega – söders nya vinbar för alla som gillar vin – med en öppning in till Tjoget.

Carotte vinner kontrakt på Sven-Harrys
Restaurang

Carotte vinner kontrakt på Sven-Harrys

Carotte går mot strömmen och öppnar fjärde restaurangen sedan pandemins början. Spektakulära Sven-Harrys konstmuseum i den häftiga gyllene byggnaden i Vasaparken väljer Carotte som ny operatör.

Guinness 0.0 – en Guinness med allt utom alkohol
Öl

Guinness 0.0 – en stout utan alkohol

Med start 2022 lanseras Sveriges första alkoholfria stout i klassisk stil. Den börjar säljas i matbutiker under januari för att därefter lanseras på Systembolaget 1 februari 2022.

HelloFresh recept för en grönare jul
julmat

Recept för en grönare jul

För att uppmana svenskarna till att ta vara på julens rester har HelloFresh skapat fem goda recept baserade på resterna från julbordet – för att minska på julens matsvinn, och samtidigt skapa nya smaksensationer.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.