annons

3.Anton+Kardell+Årets+Unga+Kock+SK+Mat+Mattrender+2020

Han är Årets Unga Kock 2020

Anton Kardell från Göteborg vann tävlingen Årets Unga Kock 2020 på Stockholms Hotell & Restaurangskola. Anton går nu vidare till världsfinalen i Paris i september.

Årets Unga Kock är Anton Kardell, 23 år, född och uppvuxen i Linköping och bor sedan två år tillbaka i Göteborg med sin sambo Fanny. Arbetar på SK Mat & Människor, som har en stjärna i Guide Michelin.

En fokuserad Anton Kardell i tävlingsköket. Foto: Harald Hynell

Tävlingen Årets Unga Kock är öppen för kockar under 27 år som är verksamma på restauranger anslutna till nätverket Chaîne des Rôtisseurs. De sex finalisterna tillagade under tävlingen en trerättersmeny från en hemlig råvarukorg med gös och anka som huvudingredienser.

Juryns motivering löd: Ett ambitiöst och väl genomfört hantverk med respekt för råvarorna och goda smaker genom hela menyn, en värdig vinnare.

 

Det är fantastiskt roligt att ta hem det här priset. Det ligger väldigt mycket arbete bakom, jag har verkligen utmanat mig själv, provat nya idéer och tränat mycket. Jag är också mycket tacksam för mina arbetskamrater som stöttat mig med feedback när jag tränat på jobbet, säger Anton Kardell.

 

Vinnarmenyn! Foto: Harald Hynell

 

Ett stort grattis och lycka till i framtiden, önskar vi från redaktionen! 

Här är hela Antons meny:

Gravad och eldad gös, blomkål med crème fraiche, örtig sallad på libbsticka och färska päron, krispig Amadinepotatis samt sotad purjolök.

Stekt ankbröst, ragu på plockat lår och shitake, savoykål, rotselleri smaksatt med havgus och gulärtsoja, vattenkrasse, bröd stekt i ankfett samt anksky.

Mörk chokladkräm, halloncurd, varm mandelkaka, salt karamellglass och krispig choklad.

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.