annons

Ökat intresse för hälsa – svenskar prioriterar styrketräning mer än andra européer
Foto: Readly

Hälsosam mat näst viktigast

En undersökning visar att förutom sömn är hälsosamma matvanor det viktigaste för oss svenskar i samband med Corona-utbrottet.

En undersökning visar att förutom sömn är hälsosamma matvanor det viktigaste för oss svenskar i samband med Corona-utbrottet.

Magasinappen Readlys läsarsiffror avslöjar ett ökat intresse för hälsofrågor i dessa Corona-tider, då läsning av titlar inom ämnet ökat med 13 procent under perioden april jämfört med föregående år. Även kategorin mat och dryck har ökat med 28 procent under april i år, jämfört med samma period förra året. Undersökningen, som är gjord av YouGov och Readly, visar att svenskar betraktar sömn och hälsosam kost – i synnerhet vegetarisk – som viktigast för sitt välbefinnande.

– Det redaktionella innehållet drar en stor publik nu när intresset för att stärka sin hälsa är stort. Här finns experttipsen, produktråden, inspirationen och all fakta samlade på ett och samma ställe. Vi ser att specialnummer och stora guider är särskilt populära – läsning där konsumenten får allt serverat och slipper scrolla olika forum och sökmotorernas oändliga sidresultat, säger Linnéa Aguero, PR- och kommunikationschef, Readly.

Topp fem hälsovanor enligt svenskarna:

1. Tillräckligt med sömn (74%)
2. Hälsosamma matvanor (69%)
3. Lågintensiv träning (47%)
4. Konditionsträning (27%)
5. Styrketräning (18%)

Topp fem vanligaste sökorden inom hälsa bland Readlys användare under april
1. Vego
2. Golf
3. Yoga
4. Träning
5. Cykel

Om undersökningen:
Undersökningen är utförd av YouGov. Totalt 7379 intervjuer har utförts online i Sverige, Storbritannien, Tyskland, Italien och Nederländerna den 19-24 mars 2020.  

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.