Ökat intresse för hälsa – svenskar prioriterar styrketräning mer än andra européer
Foto: Readly

Hälsosam mat näst viktigast

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Swedish Tonic

En undersökning visar att förutom sömn är hälsosamma matvanor det viktigaste för oss svenskar i samband med Corona-utbrottet.

Magasinappen Readlys läsarsiffror avslöjar ett ökat intresse för hälsofrågor i dessa Corona-tider, då läsning av titlar inom ämnet ökat med 13 procent under perioden april jämfört med föregående år. Även kategorin mat och dryck har ökat med 28 procent under april i år, jämfört med samma period förra året. Undersökningen, som är gjord av YouGov och Readly, visar att svenskar betraktar sömn och hälsosam kost – i synnerhet vegetarisk – som viktigast för sitt välbefinnande.

– Det redaktionella innehållet drar en stor publik nu när intresset för att stärka sin hälsa är stort. Här finns experttipsen, produktråden, inspirationen och all fakta samlade på ett och samma ställe. Vi ser att specialnummer och stora guider är särskilt populära – läsning där konsumenten får allt serverat och slipper scrolla olika forum och sökmotorernas oändliga sidresultat, säger Linnéa Aguero, PR- och kommunikationschef, Readly.

Topp fem hälsovanor enligt svenskarna:

1. Tillräckligt med sömn (74%)
2. Hälsosamma matvanor (69%)
3. Lågintensiv träning (47%)
4. Konditionsträning (27%)
5. Styrketräning (18%)

Topp fem vanligaste sökorden inom hälsa bland Readlys användare under april
1. Vego
2. Golf
3. Yoga
4. Träning
5. Cykel

Om undersökningen:
Undersökningen är utförd av YouGov. Totalt 7379 intervjuer har utförts online i Sverige, Storbritannien, Tyskland, Italien och Nederländerna den 19-24 mars 2020.  

relaterat

Filmdags med recept!
Matlagning

Filmdags med recept!

Kan det vara så att du just i detta ögonblick längtar efter en ny säsong av din favoritserie? Här hittar du filmer och serier med tillhörande recept som förhöjer din höststämning.

Eget bubbel efter fyra succélanseringar
Vin

Eget bubbel efter fyra succélanseringar

Sveriges ”vinkungs” vinportfölj säljer så att det knakar och är numera Sveriges mest sålda vinvarumärke. Nu lanseras ett franskt torrt mousserande vin som är producerat på 100% Chardonnay.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.