guldniva-Presentationsbild

GULDNIVÅ I KALLA BORDET FÖR SVENSKA KOCKLANDSLAGET UNDER CULINARY WORLD CUP

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Kalla Bordet som är det första delmomentet i Culinary World Cup avslutades med glada miner under eftermiddagen. Det Svenska Kocklandslaget nådde stora framgångar och tilldelades guld av juryn.  Nu laddar laget om för det andra tävlingsmomentet, Varmköket, som går av stapeln den 26 november. 
Under lördagen har det Svenska Kocklandslaget lämnat sitt första bidrag i Culinary World Cup i Luxemburg. Kalla Bordet har tagit en vecka att färdigställa med sina 26 rätter på ett 12 kvadratmeter stort bord. Laget visade även sin spektakulära choklad-och sockerskulptur som i år fick formen av ett rådjur.
– Vi har haft störst självförtroende i det kommande tävlingsmomentet, Varmköket, så att ta en guldplacering i Kalla Bordet är en fantastisk inledning på VM. Gänget har kämpat hårt hela veckan och tillsammans har vi fått ihop det riktigt bra. När vi levererat på topp i det här momentet kan vi i lugn och ro förbereda oss för Varmköket. Vi är ett gäng vinnarskallar så någonting annat än pallplats är otänkbart, säger Fredrik Andersson, Team Manager, Svenska Kocklandslaget.

Det sista tävlingsmomentet, Varmköket, genomförs måndagen den 26 november och det är ett taggat landslag som nu förbereder sig i Luxemburg. Varmköket är restaurangdrift i skarpt läge där utmaningen består i att skapa en trerättersmeny för 110 gäster som tillagas från grunden på plats i tävlingsköken på tävlingsarenan. På sex timmar ska laget laga förrätt, varmrätt och dessert. Sedan öppnar restaurangen och gästerna tar plats i matsalen. Domarna finns hela tiden på plats i köken. De plockar slumpvis ut fem tallrikar av varje rätt för bedömning. Domarna bedömer allt från ekonomi och hantverksskicklighet till organisation, team-work i köket och hur servicen flyter. Men självklart är det smak och presentation som värderas allra högst.

PRISUTDELNING

Prisutdelningen äger rum den 29 november och det är först då vi får reda på vilken placering det Svenska Kocklandslaget och de övriga 29 tävlande nationerna får. Klockan 18:00 den 29 november beräknas slutresultatet vara officiellt.

relaterat

Te i mocktails och cocktails

Tekompaniet besökte Sri Lanka och Dilmah School of tea för att uppleva te på plats i Ceylon-teets land. Deltagarna kom hem med en rad nya

Sveriges bästa semlor utsedda

Stigs Konditori i Gullringen vann för tredje året i rad Arlas semmeltävling om vem som gör den bästa semlan i landet. Vinnarreceptet förblir dock en

Ökat intresse för vegetarisk skolmat

En stor majoritet av Sveriges kommuner arbetar medvetet med att erbjuda växtbaserade alternativ i skolmaten och intresset bland skoleleverna ökar. Klimatpåverkan är det starkaste motivet

Han är Årets Unga Kock 2020

Anton Kardell från Göteborg vann tävlingen Årets Unga Kock 2020 på Stockholms Hotell & Restaurangskola. Anton går nu vidare till världsfinalen i Paris i september. Årets

Mästerkock blir Lönnebergas ambassadör

Vinnaren av TV4:s program Sveriges mästerkock 2019, Gabriel Jonsson från Visby, är Lönnebergas nye ambassadör. Gabriel ska inspirera konsumenterna med recept och matlagningstips för bland

Världens största matpris

Nu öppnar nomineringen till The Food Planet Prize, som blir världens största pris på matområdet. Priset, instiftat av Curt Bergfors foundation, ska belöna initiativ för

Förvarar du dina grönsaker rätt?

Gurkan ska inte ligga i kylen! De flesta svenskar vill agera klimatsmart, men en ny Sifo-undersökning visar att hälften av befolkningen förvarar sina frukter och

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.