annons

Guinness 0.0 – en Guinness med allt utom alkohol
Foto: Carlsberg

Guinness 0.0 – en stout utan alkohol

Med start 2022 lanseras Sveriges första alkoholfria stout i klassisk stil. Den börjar säljas i matbutiker under januari för att därefter lanseras på Systembolaget 1 februari 2022.

Med start 2022 lanseras Sveriges första alkoholfria stout i klassisk stil. Den börjar säljas i matbutiker under januari för att därefter lanseras på Systembolaget 1 februari 2022.

Guinness 0.0 är en ny alkoholfri öl från Guinness bryggeri vid St James’s Gate i Dublin. Den har samma mjuka munkänsla, balanserade smak och mörka färg som en vanlig Guinness, fast utan alkohol.

Det har tagit hela fyra år att ta fram Guinness 0.0, och det var helt avgörande att behålla Guinness distinkta karaktär och smak. Guinness 0.0 bryggs precis som en vanlig Guinness med samma naturliga ingredienser; vatten, korn, humle och jäst, innan alkoholen försiktigt avlägsnas. Processen gör att alkoholen kan filtreras bort, samtidigt som ölet bibehåller smak och karaktär. Bryggarna balanserar sedan noggrant smakerna för att säkerställa Guinness unika smakprofil och smakegenskaper.

Den färdiga produkten är en stout som utan tvekan är en Guinness, men utan alkohol, med dess mörka rubin-svart-röda färg och krämiga skum med inslag av söt choklad och rostade kaffetoner.

– Guinness har alltid haft ett stort engagemang för kvalitet, och hela vårt bryggarteam är enormt stolta över den omsorg och ansträngning som har lagts ner under den fyraåriga utvecklingsprocessen för Guinness 0.0. Vi har skapat en smakupplevelse som vi verkligen tror är oöverträffad i den alkoholfria ölvärlden, och vi kan inte vänta på att människor äntligen får möjlighet att prova, säger Aisling Ryan Innovation Brewer på St James’s Gate.

Guinness 0.0 bryggs vid St. James’s Gate i Dublin, och lanseras brett i dagligvaruhandeln under januari 2022. 1 februari lanseras den på Systembolaget och kommer även att finnas tillgänglig på utvalda restauranger.

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.