Godiva_original

Godiva lanserar nytt i sitt sortiment av exklusiv belgisk choklad

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Det belgiska chokladvarumärket Godiva har sedan 1926 tillverkat förstklassiga praliner och under året har Godiva etablerat sig som varumärke på den svenska marknaden. Nu lanseras ytterligare två exklusiva chokladnyheter. Godivas populära chokladkakor kommer i ytterligare en trendig smak – Jordgubb & rosépeppar, dessutom lanseras ”The Belgian Selection”, ett belgiskt chokladkonstverk där varje pralin är unik, förpackad i en vacker pralinask.

 

Godiva började som en liten chokladateljé i Bryssel 1926 och har med sina hemliga recept skapat chokladmagi sedan dess. Den eftertraktade chokladen från Godiva har tidigare bara gått att köpa från egna butiker i utlandet, den mest kända på Fifth Avenue i New York, men också på flygplatser runt om i världen. Sedan lanseringen i Sverige tidigare i år säljs utvalda produkter även i den svenska dagligvaruhandeln.

Godivas mörka chokladkaka med jordgubb och rosépeppar ligger helt rätt i tiden. En stark trend inom smak är just peppar. Kombinationen peppar och choklad, höjer smakupplevelsen till en ny och mer komplex nivå. Chokladen är dessutom av finaste belgisk kvalitet som kan höras när du bryter en bit mörk choklad. Fin kvalitetschoklad ger nämligen ifrån sig ett fantastiskt klickljud när den bryts och smälter inte på händerna när du håller i den. Samma goda 90 grams kvalitetschoklad finns sedan tidigare i smakerna blodapelsin, salt karamell, mjölkchoklad och mörk choklad.

Nyheterna lanseras lagom till chokladens högtid – jul. I Godivas pralinask “The Belgian Selection” är varje pralin helt unik. Pralinerna har en ljuvlig fyllning med de mest älskade smakerna och omsluts av en len Godivachoklad. Likt chokladkakan är pralinerna av bästa kvalitet.

– Godivas choklad är omtyckt av människor världen över och populariteten har gjort att efterfrågan på fler smaker är hög. Det känns extra roligt att få lansera pralinasken inför juletider. Vi har sedan länge haft en tradition att ge bort en chokladask när vi blir hembjudna till nära och kära – och visst känns det lyxigare att ge en pralinask av utsökt kvalitet där alla kan hitta sin unika favorit, säger Jessika Höglund, marknadsansvarig på pladis.

De nya produkterna finnas nu i butik på Ica och Coop runtom i landet.

relaterat

Te i mocktails och cocktails

Tekompaniet besökte Sri Lanka och Dilmah School of tea för att uppleva te på plats i Ceylon-teets land. Deltagarna kom hem med en rad nya

Sveriges bästa semlor utsedda

Stigs Konditori i Gullringen vann för tredje året i rad Arlas semmeltävling om vem som gör den bästa semlan i landet. Vinnarreceptet förblir dock en

Ökat intresse för vegetarisk skolmat

En stor majoritet av Sveriges kommuner arbetar medvetet med att erbjuda växtbaserade alternativ i skolmaten och intresset bland skoleleverna ökar. Klimatpåverkan är det starkaste motivet

Han är Årets Unga Kock 2020

Anton Kardell från Göteborg vann tävlingen Årets Unga Kock 2020 på Stockholms Hotell & Restaurangskola. Anton går nu vidare till världsfinalen i Paris i september. Årets

Mästerkock blir Lönnebergas ambassadör

Vinnaren av TV4:s program Sveriges mästerkock 2019, Gabriel Jonsson från Visby, är Lönnebergas nye ambassadör. Gabriel ska inspirera konsumenterna med recept och matlagningstips för bland

Världens största matpris

Nu öppnar nomineringen till The Food Planet Prize, som blir världens största pris på matområdet. Priset, instiftat av Curt Bergfors foundation, ska belöna initiativ för

Förvarar du dina grönsaker rätt?

Gurkan ska inte ligga i kylen! De flesta svenskar vill agera klimatsmart, men en ny Sifo-undersökning visar att hälften av befolkningen förvarar sina frukter och

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.