Äntligen gör Gin & Tonic-Glöggen comeback inför julen 2021!
Foto: Cask & Moestue

Gin & Tonic-glögg gör comeback inför julen 2021

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Lagom till när årets glöggmingel startar så gör GT-glöggen comeback igen i begränsad upplaga.

Förra året sålde den ekologiska Gin & Tonic-glöggen från Swedish Tonic över 23 000 flaskor på Systembolaget. Anton Askenström, Co-founder, Swedish Tonic beskriver GT-glöggen så här:

– Vi fortsätter att ge julen en ny och självklar smak, där två genuina traditioner möts i en flaska med det bästa av två världar. En bitter smak från gin och tonicen i ett harmoniskt möte med den varma men inte alltför söta julen.

GT-glöggen är ekologisk och tillverkad av svenska råvaror. Basen består av Swedish Tonics prisbelönta tonicsirap, gin samt klassiska julkryddor som kanel, kryddnejlika, kryddpeppar & stjärnanis. En värmande och kryddig glögg där beskan från tonicens cinchonabark är markant och möter sötman som balanseras i mötet mellan agavesirapen och rårörsockret.

– På Moestue så är vi väldigt stolta över att få utöka vårt samarbete med Swedish Tonic till att även få distribuera deras alkoholportfölj mot Systembolaget. Tidigare så har vi skött om distributionen mot HoReCa och det känns som ett naturligt steg att expandera till Gin & Tonic snaps samt givet GT-glöggen som släpps i dagarna, säger Daniel Gyhlénius, VD på Moestue Sverige.

Serveringsförslag:
GT-glöggen kan du servera både varm och kall, allt efter tycke och smak.
En varm servering gör att du får julkänsla i såväl doft som smak. Dekorera med t ex. en rosmarinkvist, lite lingon, stjärnanis eller en kanelstång för att addera lite känsla. En kall servering över några iskuber och med en apelsinzest är väldigt fräsch och festlig.

GT-glöggen har en garanterad distribution om 108 butiker och finns den inte i just din butik så är det det enkelt att beställa den dit via Systembolagets hemsida eller vid kontakt i din butik.

relaterat

30 miljoner liter julmust – bryggeriernas uppskattade bidrag till det svenska julbordet
Juldryck

Bryggeriernas uppskattade bidrag till julbordet

Vi svenskar håller våra traditioner kära, inte minst gäller det julbordet. Här hittar vi historiska smaker som levt genom generationer, och störst av allt är julmusten som lockar såväl barn som vuxna.

O.P. Anderson Alkoholfri Snaps Mixpack – en ny snapstradition är född
Alkoholfritt

En ny snapstradition är född

Nu ser O.P. Anderson Alkoholfri Snaps dagens ljus, en nyhet som har för avsikt att stärka gemenskapen kring våra dryckestraditioner oavsett om man väljer alkohol eller inte.

Snabb middag med färdigskurna svenska rotfrukter
Matlagning

Snabb middag med färdigskurna rotfrukter

Rotfrukter är gott, hälsosamt, klimatsmart och växer dessutom perfekt i svensk jord. Nu lanserar grönsaksexperten Apetit Svenska rotfrukter, smidigt färdigskurna rotfrukter från södra Sverige.

Sverigepremiär för systrarna Delevingnes prisbelönta prosecco
Vin

Sverigepremiär för prisbelönt prosecco

Della Vite Superiore Prosecco D.O.C.G är en prisbelönt och hållbart producerad prosecco skapad av systrarna Chloe, Poppy och Cara Delevingne, och lanserades i Sverige den 22 november.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.