annons

Hendrick’s lanserar gin inspirerad av natthimlen
Foto: Nigab

Gin inspirerad av natthimlen i begränsad upplaga

Nu lanseras Hendrick’s Lunar Gin, den andra upplagan ur serien ”Cabinet of Curiosities”, i limiterad utgåva på Systembolaget.

Nu lanseras Hendrick’s Lunar Gin, den andra upplagan ur serien ”Cabinet of Curiosities”, i limiterad utgåva på Systembolaget.

För andra gången någonsin öppnar nu Hendrick’s master destiller Lesley Gracie nu återigen sitt ”cabinet of curiosities” och följer upp succén Hendrick’s Midsummer Solstice med att presentera ytterligare en unik ginsort. Hendrick’s Lunar Gin är inspirerad av natten, känslan av vackra stjärnhimlar och förnimmande månkvällar.

– Jag tycker om sinnesron som lägger sig under en stjärnklar natt och ville försöka fånga den känslan på flaska. Det finns också en speciell sensorisk koppling till doft och smak när mörkret faller och vi upplever allting annorlunda på natten, säger Lesley Gracie, Master Distiller på Hendrick’s Gin.

Hendrick’s Lunar Gin bär på smaker från en mängd olika örter som bland annat jasmin och viol, men också angelikarot, kummin och enbär. Dess doft är len och berikad av tallbarr och kaprifol. Flaskan i sig reflekterar en djupblå natthimmel och pryds av animationer av cocktails i månskenet.

– När årets mörkare halvår nu gör intrång är vi väldigt glada över att lansera Hendrick’s Lunar Gin, som är unikt utformad för att avnjutas när mörkrets lagt sig. En ginsort anpassad efter situation och stämning, som ger en ny smakupplevelse även för den mest hängivna ginälskaren, säger Daniel Andersson, Senior Brand Manager på Nigab.

Hendrick’s Lunar Gin finns nu bland Systembolagets beställningssortiment.

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.