Generös kalifornisk Pinot Noir på magnumflaska
Foto: Altia

Generös kalifornisk Pinot Noir på magnumflaska

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Nu kommer en amerikansk nyhet i Systembolagets beställningssortiment. En generös, rund och rakryggad Pinot Noir från Kalifornien.

Woodbridge Winery gör generösa, fruktdrivna och prisvärda viner för vardagen. 1979 köpte Robert Mondavi vinkollektivet Cherokee i närheten av Lodi och i samband med det döptes det om till Woodbridge Winery. I och med det gick han också tillbaks till sina rötter eftersom han är uppvuxen i Lodi.

Druvorna till Woodbridge Pinot Noir by Robert Mondavi kommer delvis från Lodi, men även från andra svalare delar av Kalifornien för att tillföra mer fräschör och ytterligare nyansrikedom. Pinot Noir är en druva som röner större och större uppmärksamhet och det gäller även i USA. Både viner från Oregon och Kalifornien har stora framgångar både på den inhemska och globala marknaden. Om man tittar på statistik från Kalifornien så skördade man 1990 32 000 ton Pinot Noir-druvor och under skörden 2016 hade man kommit upp till hela 253 995 ton.

Doften i Woodbridge Pinot Noir by Robert Mondavi är trevligt nyanserad och generös med inslag av hallon, körsbär och en fläkt av kryddor, fat och apelsin. Smaken är mjuk och fruktig med toner av röda frukter, mörka körsbär, kryddor, rostade fat och vanilj.

Woodbridge Pinot Noir by Robert Mondavi fungerar lika bra till kraftiga fiskrätter som till lättare kötträtter på ljust kött samt till vegetariskt. Därmed passar den alldeles utmärkt till kalkonen till Thanks Giving och till revbenen på julbordet.

Nu kan man beställa nyheten Woodbridge Pinot Noir by Robert Mondavi på 1,5 liter-flaska.

relaterat

Nu släpps sommarens drink
Cocktails

Nu släpps sommarens drink

Den 21 juli 2021 släpper Stockholms Bränneri sin Negroni Rosa, sommarens tolkning av den klassiska drinken Negroni.

Öl ska rädda haven från skräp
Öl

Öl ska rädda haven från skräp

Det nya ölmärket Ocean Beer tar upp kampen mot skräpet i haven genom att använda vinsten till att rensa bort plast och återställa haven. Den redan flerfaldigt prisbelönta ölen har på kort tid introducerats i Spanien, Portugal och Storbritannien och nu står Sverige på tur.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.