Generös kalifornisk Pinot Noir på magnumflaska
Foto: Altia

Generös kalifornisk Pinot Noir på magnumflaska

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Nu kommer en amerikansk nyhet i Systembolagets beställningssortiment. En generös, rund och rakryggad Pinot Noir från Kalifornien.

Woodbridge Winery gör generösa, fruktdrivna och prisvärda viner för vardagen. 1979 köpte Robert Mondavi vinkollektivet Cherokee i närheten av Lodi och i samband med det döptes det om till Woodbridge Winery. I och med det gick han också tillbaks till sina rötter eftersom han är uppvuxen i Lodi.

Druvorna till Woodbridge Pinot Noir by Robert Mondavi kommer delvis från Lodi, men även från andra svalare delar av Kalifornien för att tillföra mer fräschör och ytterligare nyansrikedom. Pinot Noir är en druva som röner större och större uppmärksamhet och det gäller även i USA. Både viner från Oregon och Kalifornien har stora framgångar både på den inhemska och globala marknaden. Om man tittar på statistik från Kalifornien så skördade man 1990 32 000 ton Pinot Noir-druvor och under skörden 2016 hade man kommit upp till hela 253 995 ton.

Doften i Woodbridge Pinot Noir by Robert Mondavi är trevligt nyanserad och generös med inslag av hallon, körsbär och en fläkt av kryddor, fat och apelsin. Smaken är mjuk och fruktig med toner av röda frukter, mörka körsbär, kryddor, rostade fat och vanilj.

Woodbridge Pinot Noir by Robert Mondavi fungerar lika bra till kraftiga fiskrätter som till lättare kötträtter på ljust kött samt till vegetariskt. Därmed passar den alldeles utmärkt till kalkonen till Thanks Giving och till revbenen på julbordet.

Nu kan man beställa nyheten Woodbridge Pinot Noir by Robert Mondavi på 1,5 liter-flaska.

relaterat

Filmdags med recept!
Matlagning

Filmdags med recept!

Kan det vara så att du just i detta ögonblick längtar efter en ny säsong av din favoritserie? Här hittar du filmer och serier med tillhörande recept som förhöjer din höststämning.

Eget bubbel efter fyra succélanseringar
Vin

Eget bubbel efter fyra succélanseringar

Sveriges ”vinkungs” vinportfölj säljer så att det knakar och är numera Sveriges mest sålda vinvarumärke. Nu lanseras ett franskt torrt mousserande vin som är producerat på 100% Chardonnay.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.