annons

GASTRONOMISK

GastroSummit – framtidens gastronomiska forum

Den 3-4 september är det dags för GastroSummit att inta Stockholmsmässan. GastroSummit är ett nytt och helt unikt gastronomiskt forum som kan beskrivas som GastroNords ”smartare lillasyster”. GastroSummit fokuserar på nyheter, innovation och framtidens mat. GastroSummit, som består av en inspirationsdel och en seminariedel, har ingen motsvarighet i Sverige. Vi utlovar hög puls och många överraskningar. Det är på GastroSummit du får höra det först!

GastroSummit är den nya, spännande mötesplatsen för hela den svenska livsmedelsbranschen – såväl HoReCa (Hotell, Restaurang och Catering) som dagligvaruhandel, matproducenter, storkök, logistik och beslutsfattare.

– GastroSummit är en dynamisk plattform för trender, tendenser och samhällsutveckling inom branschen, säger Daniel Fritzdorf, projektchef för GastroSummit.

GastroSummit är indelad i en inspirationsdel och en seminariedel. Inspirationsdelen har gratis inträde och kommer att bjuda på möten, trender, företagspresentationer, food tech start-ups, speaker’s corner och ett livligt tävlingsområde.

Summit-delen, eller seminariedelen, av GastroSummit består av fyra halvdagar fokuserade på fyra branschaktuella teman: hållbarhet, innovation, hälsa och inspiration & framgång. Här kommer en rad framstående profiler från branschen att dela med sig av sina kunskaper och insikter. Presentationer, trender, debatter och paneler blandas med snabba start-up-pitcher som livar upp. Åhörarna aktiveras i debatten med mentometrar och presentationerna hålls i ett högt tempo – de kortaste i bara två minuter! Till detta kortare pauser med provsmakningar.

– Vi vill skapa en helt ny inspirerande vetenskaplig plattform i Sverige, med syftet att lyfta de mest aktuella frågorna inom gastronomi och livsmedelshantering, säger Daniel Fritzdorf.

Läs mer på hemsidan: www.gastrosummit.se

relaterat

7-Elevens S-semla
Bakverk

7-Elevens S-semla med sötsyrligt

I år presenterar 7-Eleven en helt ny semla toppad med ett surt S-märke. Årets smak är en oväntad kombination och för tankarna tillbaka till 90-talet med sötsyrligt godis.

32169029-glass-of-ice-lemon-tea

Te i mocktails och cocktails

Tekompaniet besökte Sri Lanka och Dilmah School of tea för att uppleva te på plats i Ceylon-teets land. Deltagarna kom hem med en rad nya

Semla+Mattrender+2020

Sveriges bästa semlor utsedda

Stigs Konditori i Gullringen vann för tredje året i rad Arlas semmeltävling om vem som gör den bästa semlan i landet. Vinnarreceptet förblir dock en

scrabble-tiles-in-blue-ceramic-plate-2377164

Ökat intresse för vegetarisk skolmat

En stor majoritet av Sveriges kommuner arbetar medvetet med att erbjuda växtbaserade alternativ i skolmaten och intresset bland skoleleverna ökar. Klimatpåverkan är det starkaste motivet

3.Anton+Kardell+Årets+Unga+Kock+SK+Mat+Mattrender+2020

Han är Årets Unga Kock 2020

Anton Kardell från Göteborg vann tävlingen Årets Unga Kock 2020 på Stockholms Hotell & Restaurangskola. Anton går nu vidare till världsfinalen i Paris i september. Årets

Gabriel Jonsson LoRes

Mästerkock blir Lönnebergas ambassadör

Vinnaren av TV4:s program Sveriges mästerkock 2019, Gabriel Jonsson från Visby, är Lönnebergas nye ambassadör. Gabriel ska inspirera konsumenterna med recept och matlagningstips för bland

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.