annons

Här vill man gärna arbeta! | Foto Pressbild
Här vill man gärna arbeta! | Foto Pressbild

Garzón Tannat

de Corte 2020

Familjeägda Bodega Garzón tillhör en av de främsta vinproducenterna i Uruguay. Nu finns det senaste tillskottet Bodega Garzón Tannat de Corte på Systembolagets hyllor. Vinet lanserades första september i år och kommer från vinodlingar belägna endast ett par mil från atlantkusten.

Bodega Garzón drivs av paret Bettina och Alejandro Bulgheroni som kom till regionen Garzón 1999. Vid starten var Bodega Garzón banbrytande inom vinodling i detta område och har med åren blivit erkända för sina premiumviner. Hos Bodega Garzón är vinodlingarna ett lapptäcke med över 1 000 små blocks som noggrant valts ut baserat på jordmån och mikroklimat. Den väldränerade granitjorden och de kylande atlantiska vindarna gör att druvorna mognar långsamt.

Vilka vyer! | Foto Pressbild

Druvorna i Bodega Garzón Tannat de Corte kommer från vinodlingar belägna i regionen Maldonado som ligger vid atlantkusten, åtta mil öster om Montevideo, i Uruguay. Musten har jäst i temperaturkontrollerade rostfria ståltankar. Vinet består av 80% tannat, 12% marselan, 4% cabernet franc och 4% petit verdot.

Garzón Tannat de Corte är ett smakrikt, fruktigt vin med inslag av röda bär, plommon, mörka körsbär, örter, och svarta oliver. Passar utmärkt till höstens grytor av kött eller fågel, förslagsvis av högrev eller till Coq au vin.

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.