annons

Fyrklovern presenterar Asas Tomtejul glogg och kaffeserie & Diamond mingelserie

Fyrklövern presenterar Åsas Tomtejul glögg- och kaffeserie & Diamond mingelserie

Åsas Tomtejul glögg – Kaffeserie

Lys upp vintermörkret med julens härligaste tomtar

I glögg- och kaffeserien Åsas Tomtejul finns alla komponenter för att skapa den perfekta julkänslan. Kollektionen består av glögg- och kaffemuggar, assietter och hjärtformade skålar i två olika storlekar. I serien finner du även ett vackert kakfat på fot och två olika sorters ljusstakar.

jultomtar

Tomtarna på Fyrklöverns julserie Åsas Tomtejul i fältspatporslin har illustrerats av konstnären Anne Rooslien, efter Åsa Götanders kända ulltomtar. I granarna som omger de små tomtarna finns inslag av äkta guld.

skålar_ljusstakar

Åsa Götander startade sin Tomtebod i Örnaholm i Småland 1983. Här tillverkas de flesta av tomtarna i rena naturmaterial som ull, filt och fårskinn från Gotland. Inspirationen hämtar hon från Smålands djupa skogar. Hennes härliga tomtar är mycket populära och har blivit ett ständigt inslag i många hem på julen.

Anne Rooslien är konstnären som har illustrerat de populära tomtarna på porslinet, som skapats av Åsa.

 

Diamond Mingelserie

Diamonds for your table

Diamond är en unik mingelserie från Fyrklövern som består av 10 lyxiga delar. Serien passar till vilka festligheter som helst, till välkomstdrinken och tilltugget som till nyårsbubblet.

Serien som består av fat, skålar, tallrikar, ljushållare, skedar, salt– och pepparkar, vaser och champagnekupor har allt som behövs för att göra några av livets viktigaste stunder extra minnesvärda och glamourösa.

 

diamond

 

Porslinets dekor är inspirerad av diamantens slipningar och har ett lätt upphöjt grafiskt mönster i vitt som omsluts av handmålat 18 karats guld. Några av delarna i serien har inspirerats av diamantens ljusskiftningar som avbildats i ett grått, pärlemorskimrande mönster.

 

salt och peppar

 

Kollektionen är ett samarbete mellan Fyrklövern och Dyrberg/Kern. Det danska smyckesföretaget står för passion, kreativitet och kvalitet. Företagets unika produkter säljs idag i över 30 länder runt om i världen. Det var diamanten som blev den självklara inspirationen för formgivarduon Gitte Dyrberg och Henning Kern när de skapade Diamond tillsammans med Fyrklövern.

 

 

 

 

 

 

 

relaterat

7-Elevens S-semla
Bakverk

7-Elevens S-semla med sötsyrligt

I år presenterar 7-Eleven en helt ny semla toppad med ett surt S-märke. Årets smak är en oväntad kombination och för tankarna tillbaka till 90-talet med sötsyrligt godis.

32169029-glass-of-ice-lemon-tea

Te i mocktails och cocktails

Tekompaniet besökte Sri Lanka och Dilmah School of tea för att uppleva te på plats i Ceylon-teets land. Deltagarna kom hem med en rad nya

Semla+Mattrender+2020

Sveriges bästa semlor utsedda

Stigs Konditori i Gullringen vann för tredje året i rad Arlas semmeltävling om vem som gör den bästa semlan i landet. Vinnarreceptet förblir dock en

scrabble-tiles-in-blue-ceramic-plate-2377164

Ökat intresse för vegetarisk skolmat

En stor majoritet av Sveriges kommuner arbetar medvetet med att erbjuda växtbaserade alternativ i skolmaten och intresset bland skoleleverna ökar. Klimatpåverkan är det starkaste motivet

3.Anton+Kardell+Årets+Unga+Kock+SK+Mat+Mattrender+2020

Han är Årets Unga Kock 2020

Anton Kardell från Göteborg vann tävlingen Årets Unga Kock 2020 på Stockholms Hotell & Restaurangskola. Anton går nu vidare till världsfinalen i Paris i september. Årets

Gabriel Jonsson LoRes

Mästerkock blir Lönnebergas ambassadör

Vinnaren av TV4:s program Sveriges mästerkock 2019, Gabriel Jonsson från Visby, är Lönnebergas nye ambassadör. Gabriel ska inspirera konsumenterna med recept och matlagningstips för bland

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.