Grey Goose Vodka görs endast med de bästa franska ingredienserna efter Maître de Chai-tradition. Den unika destilleringsprocessen tar fram det bästa ur höstvetet från Frankrikes kornbod Picardie och källvattnet från Gensac-La-Pallue i Cognacregionen. Hela processen överses av källarmästare François Thibault, som också skapade receptet till Grey Goose. Vodkan har en jämn smak som passar bra att dricka som den är med is eller i drinkar.
French Mule
Ingredienser:
4 cl vodka
1 cl St Germain
1 cl citronjuice
Ginger beer
Citronhjul
Gör så här:
Häll alla ingredienser i ett highballglas med kubis och toppa med ginger beer och garnera med citronhjul.[gap]
Coldbrew Highball
Ingredienser:
5 cl vodka
4 cl kallbryggt kaffe
2 cl kardemummasockerlag
4 cl mjölk/havremjölk
Mörk choklad
Gör så här:
Kardemummasockerlaget gör du genom att värma upp 500 gram strösocker och 5 dl vatten. När sockret har löst sig krossar du 1/2 dl gröna kardemummapods i och låter det dra i 2 timmar. Sila sedan av kardemumman. Skaka alla ingredienser i en shaker och sila upp i ett highballglas med kubis. Riv mörk choklad på toppen.[gap]
Flower Collins
Ingredienser:
5 cl vodka
1 cl vermouth
Syltlök
Citronzest
Oliver
Gör så här:
Rör vodkan och vermouthen i ett rörglas med kubis tills den är iskall och sila sedan upp i ett cocktailglas. Servera med oliver, citronzest och syltlök vid sidan om så man kan välja. [gap]
French Vodka Martini
Ingredienser:
5 cl vodka
1 cl vermouth
Syltlök
Citronzest
Oliver
Gör så här:
Rör vodkan och vermouthen i ett rörglas med kubis tills den är iskall och sila sedan upp i ett cocktailglas. Servera med oliver, citronzest och syltlök vid sidan om så man kan välja.