Jonas Dahlbom, flerfaldigt prisbelönad kock med engagemang i svenska satsningen i Bocuse d’Or samt Årets Kock, startade upp Furuvik Havskrog i maj 2018. Under hela förra året har han format krogens matupplevelse med inriktning på klassiska fisk- och skaldjursrätter.
Nu har det blivit dags för honom att lämna över ansvaret för krogen i andra trygga kockhänder. Den som kommer att axla rollen som köksmästare i framtiden är ingen mindre än Linus Isaksson. Linus är en Kalmarfödd SM-vinnare i Grill & BBQ som jobbat 15 år som kock, bland annat på 5-stjärniga hotell i både Sverige och Norge. Linus har funnits med som souschef och varit Jonas Dahlboms högra hand i köket på Furuvik Havskrog ända sedan starten och har även haft ansvaret som köksmästare hösten 2018. Jonas Dahlbom kommer i framtiden att fortsätta sitt uppdrag som kreativ kulinarisk ledare på Gröna Lund, och finns alltså kvar i koncernen Parks and Resorts som även äger Furuvik.
– Vi har skapat en fantastisk restaurang på en fantastisk plats. Det känns otroligt tryggt och spännande att få lämna över ansvaret till Linus Isaksson. Jag ser fram emot att följa Furuvik Havskrogs utveckling in i framtiden, säger Jonas Dahlbom.
– Tillsammans med mina kollegor i köket ser jag fram emot att få fortsätta utveckla Furuvik Havskrog efter Jonas. Det blir en härlig utmaning och jag är redo, säger Linus Isaksson, ny köksmästare på Furuvik Havskrog.
Vi på redaktionen ser fram emot en inbjudan!