Lillet förlänger sommaren med uppfriskande smaker
Foto: Pernod Ricard

Förläng sommaren med uppfriskande smaker

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Den torra vinbaserade aperitifen introducerar fyra härliga, friska drinkar då du försöker krama ur det sista av sensommaren.

Den svalkande franska klassikern Lillet kan avnjutas som aperitif, till AW:n eller som bas i mer avancerade cocktails.

Den prisbelönte bartendern Björn Kjellberg har valt ut fyra olika drinkrecept som framhäver Lillet Blancs och Lillet Rosés karaktär och mångsidiga smak: Lillet Vive, Lillet Hugo, Lillet Berry, och Lillet Jolie.

– Lillet är en fransk, vegansk, klassiker som du kan använda i en rad olika drinkar som passar allas smaklökar. Enkelt, gott och friskt till sensommarens festligheter, säger Sophie Linnusaar, Brand Manager för Lillet.

Lillet är en torr och elegant aperitif skapad 1872 av bröderna Paul och Raymond Lillet. Lillet tillverkas genom att blanda utvalda bordeauxdruvor med hantverksmässigt tillverkad fruktlikör. Lillet Blanc får sedan mogna på ekfat i 6 till 12 månader, medan Lillet Rosé tappas direkt för att behålla sin fräschör.

Precis som vid champagnetillverkning blandas äldre och yngre årgångar för att få en perfekt balans. Resultatet blir en sofistikerad aperitif med tydliga noter av kanderade apelsiner, honung och exotiska frukter, vars subtila sötma passar perfekt med jordgubbar, bär och mynta i en Lillet Vive, som aperitif innan maten. Tillsammans med rikligt med is blir det ett läskande alternativ för varma sensommarkvällar.

Så här enkelt kan du blanda din egen Lillet hemma:

Lillet Vive

Lillet Hugo

Lillet Berry

Lillet Jolie

relaterat

Hammars Tonics offentliggör en serie Limited Edition Tonics – först ut är en co-lab med prisbelönta Klocktornet Destilleri
tonic

En ny serie tonics i begränsad upplaga

Hammars Tonics från det lilla bryggeriet vid norra Vättern släpper en serie tonics i begränsade numrerade upplagor. Tanken med denna serie är att kunna ta ut svängarna, vara lekfulla och kreativa.

Så smaksätter svenskarna sitt kranvatten
Vatten

Så smaksätter svenskarna sitt kranvatten

Saft, grönsaker, frukt eller bär. Alternativen på hur man kan smaksätta sitt kranvatten är flera. Nya siffror från sanitetsleverantören GROHE visar att var fjärde svensk smaksätter sitt dricksvatten.

Årets upplaga av Koskenkorva 7 Botanicals
Vodka

Årets upplaga av Koskenkorva 7 Botanicals

Trenden med växtbaserade smaksatta spritsorter växer sig allt starkare och redan förra året lanserades den första utgåvan av Koskenkorva 7 Botanicals. Tack vare sin popularitet lanseras den även i år men nu i ny skepnad och smak.

Fira Cinco de Mayo med Margaritas och mexikansk fisktaco
Event

Fira Cinco de Mayo med Margaritas och mexikansk fisktaco

På onsdag är det är den 5 maj – Cinco de Mayo. En mexikansk högtid som i år uppmärksammas för 159:e gången. Oavsett hur du väljer att fira kommer här recept på både en klassisk Margarita (och en med mango) samt kocken Filip Poons mexikanska fisktaco.

Håkan Thörnström skapar kroglåda med Melanders
Hemleverans

Håkan Thörnström skapar kroglåda med Melanders

Melanders har tillsammans med kockarna bakom Snälleröds Krögarsnaps tagit fram kroglådor för hemkörning i Stockholm. Nu släpps bokningarna för stjärnkocken Håkan Thörnströms trerättersmeny som finns till försäljning under en begränsad tid.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.