annons

Lillet förlänger sommaren med uppfriskande smaker
Foto: Pernod Ricard

Förläng sommaren med uppfriskande smaker

Den torra vinbaserade aperitifen introducerar fyra härliga, friska drinkar då du försöker krama ur det sista av sensommaren.

Den torra vinbaserade aperitifen introducerar fyra härliga, friska drinkar då du försöker krama ur det sista av sensommaren.

Den svalkande franska klassikern Lillet kan avnjutas som aperitif, till AW:n eller som bas i mer avancerade cocktails.

Den prisbelönte bartendern Björn Kjellberg har valt ut fyra olika drinkrecept som framhäver Lillet Blancs och Lillet Rosés karaktär och mångsidiga smak: Lillet Vive, Lillet Hugo, Lillet Berry, och Lillet Jolie.

– Lillet är en fransk, vegansk, klassiker som du kan använda i en rad olika drinkar som passar allas smaklökar. Enkelt, gott och friskt till sensommarens festligheter, säger Sophie Linnusaar, Brand Manager för Lillet.

Lillet är en torr och elegant aperitif skapad 1872 av bröderna Paul och Raymond Lillet. Lillet tillverkas genom att blanda utvalda bordeauxdruvor med hantverksmässigt tillverkad fruktlikör. Lillet Blanc får sedan mogna på ekfat i 6 till 12 månader, medan Lillet Rosé tappas direkt för att behålla sin fräschör.

Precis som vid champagnetillverkning blandas äldre och yngre årgångar för att få en perfekt balans. Resultatet blir en sofistikerad aperitif med tydliga noter av kanderade apelsiner, honung och exotiska frukter, vars subtila sötma passar perfekt med jordgubbar, bär och mynta i en Lillet Vive, som aperitif innan maten. Tillsammans med rikligt med is blir det ett läskande alternativ för varma sensommarkvällar.

Så här enkelt kan du blanda din egen Lillet hemma:

Lillet Vive

Lillet Hugo

Lillet Berry

Lillet Jolie

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.