For alla vinalskare – Tidigaste skorden nagonsin i Tyskland

För alla vinälskare – Tidigaste skörden någonsin i Tyskland

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons






Den rekordvarma sommaren ger den tidigaste skörden någonsin i Tyskland. I alla Tysklands 13 regioner är skörden nu igång och det mesta tyder på att 2018 blir en lovande årgång för tyska viner.

Aldrig någonsin har tyska vinbönder skördat så tidigt. Redan den 6 augusti började vinbönderna i Lörzweilrt i Rheinhessen att skörda sina druvor med mustvikter på över 90 grader Oechsle. Sedan följde Pfalz och Baden, och nu är alla vindistrikt på gång. Vinbönderna ser nu optimistiskt på 2018 års skörd, som ser ut att ge väldigt lovande kvalitet och volym.

Den varma, långa sommaren ger i år en rekordtidig skörd som tack vare värme och sol både är frisk och med god mustvikt. De blåa druvsorterna har vacker färg och många sorter mognar parallellt i år vilket gör att skörden kommer att genomföras snabbt.

Vattenförsörjningen är dock helt avgörande för hur kvalitet och kvantitet blir och den har varit ganska ojämn mellan de olika regionerna och även mellan olika vingårdslägen. Äldre rankor med väl utvecklade rotsystem har klarat sig oväntat bra i värmen medan unga plantor och vingårdslägen som inte fått så mycket regn har bevattnats för att undvika en sent mogen skörd eller minskad skörd på grund av torka.

Vädret den närmaste tiden ser lovande ut med varma dagar och svala nätter vilket ger idealiska förutsättningar. Viner från årets skörd blir någonting att se fram mot.

relaterat

32169029-glass-of-ice-lemon-tea

Te i mocktails och cocktails

Tekompaniet besökte Sri Lanka och Dilmah School of tea för att uppleva te på plats i Ceylon-teets land. Deltagarna kom hem med en rad nya

Semla+Mattrender+2020

Sveriges bästa semlor utsedda

Stigs Konditori i Gullringen vann för tredje året i rad Arlas semmeltävling om vem som gör den bästa semlan i landet. Vinnarreceptet förblir dock en

scrabble-tiles-in-blue-ceramic-plate-2377164

Ökat intresse för vegetarisk skolmat

En stor majoritet av Sveriges kommuner arbetar medvetet med att erbjuda växtbaserade alternativ i skolmaten och intresset bland skoleleverna ökar. Klimatpåverkan är det starkaste motivet

3.Anton+Kardell+Årets+Unga+Kock+SK+Mat+Mattrender+2020

Han är Årets Unga Kock 2020

Anton Kardell från Göteborg vann tävlingen Årets Unga Kock 2020 på Stockholms Hotell & Restaurangskola. Anton går nu vidare till världsfinalen i Paris i september. Årets

Gabriel Jonsson LoRes

Mästerkock blir Lönnebergas ambassadör

Vinnaren av TV4:s program Sveriges mästerkock 2019, Gabriel Jonsson från Visby, är Lönnebergas nye ambassadör. Gabriel ska inspirera konsumenterna med recept och matlagningstips för bland

curtbergfors

Världens största matpris

Nu öppnar nomineringen till The Food Planet Prize, som blir världens största pris på matområdet. Priset, instiftat av Curt Bergfors foundation, ska belöna initiativ för

grönsaker+mattrender+2020

Förvarar du dina grönsaker rätt?

Gurkan ska inte ligga i kylen! De flesta svenskar vill agera klimatsmart, men en ny Sifo-undersökning visar att hälften av befolkningen förvarar sina frukter och

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons














annons








Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.