Blanda egna

Recept

För alla vinälskare – Tidigaste skörden någonsin i Tyskland

– För dig som kan Mat & Dryck –

Den rekordvarma sommaren ger den tidigaste skörden någonsin i Tyskland. I alla Tysklands 13 regioner är skörden nu igång och det mesta tyder på att 2018 blir en lovande årgång för tyska viner.

Aldrig någonsin har tyska vinbönder skördat så tidigt. Redan den 6 augusti började vinbönderna i Lörzweilrt i Rheinhessen att skörda sina druvor med mustvikter på över 90 grader Oechsle. Sedan följde Pfalz och Baden, och nu är alla vindistrikt på gång. Vinbönderna ser nu optimistiskt på 2018 års skörd, som ser ut att ge väldigt lovande kvalitet och volym.

Den varma, långa sommaren ger i år en rekordtidig skörd som tack vare värme och sol både är frisk och med god mustvikt. De blåa druvsorterna har vacker färg och många sorter mognar parallellt i år vilket gör att skörden kommer att genomföras snabbt.

Vattenförsörjningen är dock helt avgörande för hur kvalitet och kvantitet blir och den har varit ganska ojämn mellan de olika regionerna och även mellan olika vingårdslägen. Äldre rankor med väl utvecklade rotsystem har klarat sig oväntat bra i värmen medan unga plantor och vingårdslägen som inte fått så mycket regn har bevattnats för att undvika en sent mogen skörd eller minskad skörd på grund av torka.

Vädret den närmaste tiden ser lovande ut med varma dagar och svala nätter vilket ger idealiska förutsättningar. Viner från årets skörd blir någonting att se fram mot.

Dela via

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on print
Skriv ut

Skicka in era recept till:

Redaktionen@mattrender.se

Nyhetsbrev.

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

Och ja, vi följer självklart GDPR. Trust us!